27 / 04 / 2024

Tarla tapu masrafları 2016!

Tarla tapu masrafları 2016!

Taşınmazların mülkiyet devir işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Tapuda yapıldan bu devir işlemi için belli masrafların hem alıcı tarafından hem de satıcı tarafından ödenmesi gerekiyor. Peki tarla tapu masrafları 2016 ne kadar?


Tarla tapu masrafları 2016!

Mesken, işyeri, tarla ve arsa  gibi taşınmaz malların mülkiyet devir işlemleri, bağlı tapu dairesinde yapılıyor. Bu alım satım işlemlerinde ödenmesi gereken tapu masrafı iki tarasın da ödemesi gerekiyor.


Tapu devir masrafları, taraflar arasında yapılan gerçek satış bedeli üzerinden hesaplanıyor.Ödenecek tutar ile ödemelerin yapılması gereken banka bilgileri, tapu müdürlüğü tarafından mesaj yolu ile bildiriliyor.  


Tapu masrafları kapsamında taşınmaz malın gerçek satış bedeli üzerinden binde 20 oranında tahsil ediliyor. 


Tapu harç oranı tüm taşınmaz mal türleri için aynı oranda hesaplanıyor. Peki tarla tapu masrafları ne kadar? diyorsanız işte yanıtı…


Tapu masrafları kapsamında taşınmaz malın gerçek satış bedeli üzerinden binde 20 oranında tahsil ediliyor. Örneğin satış değeri 50 bin TL olan bir tarla için ödenmesi gereken harç bin TL olarak hesaplanıyor. Alıcı ve satıcı toplamda 2 bin TL tapu harcı ödüyor.


Ayrıca tarafların ödemeleri gereken tapu masrafları arasında tapu döner sermaye masrafları da bulunuyor. apuda ödenecek döner sermaye ücreti ise 2016 yılında 87,25 TL olarak ödeniyor.


Bedelsiz tapu devir masrafı 2016!


Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com