05 / 05 / 2024

Tapu işlemleri için randevu!

 Tapu işlemleri için randevu!

Tapu işlemlerinin yapılabilmesi için ilk önce Tapu ve Kadastro Müdürlüğünden randevu alınması gerekiyor.Peki tapu işlemleri için randevu nasıl alınır?İşte tapu randevusu alma işlemleri..


Tapu işlemleri için randevu!

Tapu daireindeki tapu işlemlerinin gerçekleşebilmesi için öncelikle tapudan randevu alınması gerekiyor.Eğer randevu alınmadan tapu dairesine gidilirse, tapu dairesinde randevu alan kimselerin devir işlemleri yapılıyor. 


Online tapu randevusu almak için onlinerandevu.tkgm.gov.tr adresine giriş yaparak bu sayfadan itibaren adım adım yapılacak şlemlerle randevu sistemi kullanılarak belirli bir gün ve saat aralığı için randevu alınabiliyor.Online sistem üzerinden alınan randevular bu sistem içerisinde iptal de edilebiliyor.


Tapu randevuları seçilecek tarihte, uygun bir saat aralığında, TC Kimlik ve Tapu Senet Bilgilerine göre müdürlük kontenjanına göre alınabiliyor. TC Kimlik ve Tapu Senet bilgileri uyumu kontrol edilmekte ve eşleme durumunda randevu veriliyor. Bu eşleştirme T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü bilgisayar sistemi üzerinden yapılıyor.Randevu alma işlemi sırasında Nüfus Cüzdanı ve Tapu Senedi belgesini bulundurmak gerekiyor.


Ayrıca randevu alınan saat aralığından 15 dakika öncesinde başvuru yapmak gerekiyor. Gecikme 15 dakikayı geçerse, randevu iptal ediliyor.


Randevuda TAKBİS sistemi de bulunuyor.Bu sistemle telefonla arayarakta randevu akınabiliyor.Telefon ile randevu sistemi sayesinde işlemler için gerekli evraklar hakkında önceden bilgi alınabiliyor ve yaşanan sıkıntılar anında tespit edilmesi planlanıyor.


Tapu harcı nasıl hesaplanır 2015!



Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com