25 / 04 / 2024

Tapu alım satım masrafı 2018!

 Tapu alım satım masrafı 2018!

Gayrimenkullerin tapu alım satım işlemleri ilgili tapu dairesinde yapılıyor. Tapuda yapılacak bu işlemler için belli masraflar ödeniyor. Peki tapu alım satım masrafı 2018 ne kadar? diyorsanız işte yanıtı..


 

Tapu alım satım işlemi olan vatandaşların, işlemin tamamlanarak tapu devrinin yapılabilmesi için belirlenen prosedürlere uyması zorunlu oluyor. Tapuda yapılacak işlem için öncelikle randevunun alınması ve gerekli belgelerin toparlanmış olması gerekiyor. 


Bu belgeler fotoğraf, kimlik fotokopisi olarak sıralanıyor. Yapılan müracaatın ardından en son tapu harcı bedelininin ödenmesi gerekiyor. Tapu harcını, alıcı ve satıcılar ayrı ayrı ödemekle mükellef oluyor. 


Ancak uygulamada tarafların yaptıkları anlaşma ile satıcının tapu harcını da alıcılar ödüyor.Tapu harçları, işlemin yapıldığı yerin vergi dairesine ödeniyor, Maliye Bakanlığınca yetki verilmesi halinde ilgili bankalar gibi tarafından da tahsilat gerçekleşebiliyor. 


Ayrıca tapu müdürlüklerimizde e-tahsilat uygulamasına geçilmiş olup, bu uygulama ile tapu harçlarının farklı şehirdeki şubelerde dâhil olmak üzere banka şubeleri, ATM’ler ve Görüntülü İşlem Merkezlerinden tahakkuk, tahsil ve kontrolü elektronik ortamda gerçekleştiriliyor.


Peki Tapu alım satım masrafı 2018 ne kadar? diyorsanız işte yanıtı..


2018'de tapu alım satım masrafı emlak vergisi değerinden az olmamak üzere, beyan edilen devir ve iktisap bedeli üzerinden binde 20 oranında hesaplanıyor.  


Tapu alım satım masrafı hesaplama 2018!


Satış bedeli: 200 bin TL


Tapu harcı: 4 bin TL + 4 bin TL = 8 bin TL



Özge ÖZDEMİR ÇOLAK/Konuttimes.com