16 / 05 / 2024

Tapu işlemleri 2015!

Tapu işlemleri 2015!

Mesken,arsa arazi ve işyeri gibi taşınmaz satışları tapu dairesinde yapılıyor.Söz konusu tapu işlemleri belirli bir prosedürle gerçekleşiyor.Peki tapu işlemleri nasıl yapılır?işte tapu işlemleri 2015..


Tapu işlemleri 2015!

Mesken, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz malların devir işlemi, tapu müdürlüğünde gerçekleşiyor.Tapu dairesinde yalnız alım satım işlemleri yapılmıyor. Satış işleminin yanı sıra; ayırma, birleştirme, bağış ve şerh koyma gibi daha birçok işlem tapu dairesinde yapılıyor.


Tapu işlemlerinin eksiksiz ve sorunsuz bir şekilde yapılması gerekiyor.tapu işlemleri için öncelikle randevu almak gerekiyor.Tapu müdürlüklerine başvurular; müdürlüğe giderek yapıldığı gibi, internet üzerinden online olarak da yapılabiliyor.


Tapu işlemlerinin tamamlanabilmesi için gerekli belgelerin temin edilmesi ve tapu harcının da ödenmesi gerekiyor.Tapu işlemleri için gerekli olan belgeler satıcının yanında bulundurması gereken ve alıcının yanında bulundurması gereken belgeler olarak farklı şekilde karşımıza çıkıyor.


*Satıcının yanında bulundurması gereken belgeler; 6 aydan önce çekilmiş 1 adet fotoğraf, nüfus cüzdanı aslı ile fotokopisi, temiz belgesi.


*Alıcının yanında bulundurması gereken belgeler; 6 aydan önce çekilmiş 2 adet fotoğraf, nüfus cüzdanı aslı ile fotokopisi.


*Ayrıca belediye rayiç belgesi ve tapunun aslı veya fotokopisi, ödemede kredi kullanılmış ise, ipotek evraklarının da hazır olması gerekiyor.


Gerekli belgeler temin edildikten sonra tapu dairesinde gerçekleşecek satış işlemi masrafları için harç ödenmesi gerekiyor.Satın alınacak eve belediye rayiç bedelini üzerinden bir değer biçiliyor. Belirlenen bu değerin binde 20'si alıcıdan, binde 20'si satıcıdan masraf olarak talep ediliyor.

Tapu döner sermaye harcı 2015 ne kadar?


Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com