15 / 05 / 2024

Tapu döner sermaye harcı 2015 ne kadar?

 Tapu döner sermaye harcı 2015 ne kadar?

2015 yılında tapu harcı için hem alıcıdan hem satıcıdan binde 20 oranında ücret alınıyor.Peki tapu döner sermaye harcı 2015 ne kadar?İşte tapu döner sermaye harcı 2015..


Tapu döner sermaye harcı 2015 ne kadar?

Gayrimenkul alıp satılırken bazı kurallara uyulması gerekiyor.Tapu dairesindeki gerçekleştirilen gayrimenkul işlemleri için öncelikle randevu alınması gerekiyor.Randevu tapu dairesinden yada internet üzerinden alınabiliyor.


Daha sonra mesaj yolu ile ödenecek tutar ile ödemelerin yapılması gereken banka bilgileri, tapu müdürlüğü tarafından mesaj yolu ile bildiriliyor.Taşınmaz malların alım satım işlemleri için, taşınmaz malın gerçek satış bedeli üzerinden binde 20 oranında tahsil ediliyor.Ayrıca tapu döner sermaye ücretlerinin de ödenmesi gerekiyor.Tapu döner sermaye harcı 2015 ne kadar?


Tapu harcının yanında tapu döner sermaye masrafları da bulunuyor. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün 2015 yılı Tarifesine göre, tapu döner sermaye bedeli yüzde 10,11'lik yeniden değerleme oranı ile 82,50 TL olan bu bedelin de ödenmesi gerekiyor. Tapu harcı aşağıda sıralanan yetkili bankalar tarafından ödenebiliyor;


- ALBARAKA TÜRK KATILIM BANKASI A.Ş.

- TÜRKİYE FİNANS KATILIM B ANKASI A.Ş.

- ASYA KATILIM BANKASI A.Ş.

- OYAK BANK T.A.Ş.

- ŞEKERBANK A.Ş.

- T.C. ZİRAAT BANKASI

- T.GARANTİ BANKASI A.Ş.

- T.HALK BANKASI T.A.Ş.

- T.İŞBANKASI A.Ş.

- TURKISH BANK

- YAPI VE KREDİ BANKASI

Tapu döner sermaye harcını kim öder?



Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com