08 / 05 / 2024

Tapu için randevu nasıl alınır?

 Tapu için randevu nasıl alınır?

Tapu dairesinde gayrimenkul alım satım işlemleri için tapu dairesinden randevu alınması gerekiyor.Peki tapu için randevu nasıl alınır?İşte tapudan randevu alma işlemleri..


Tapu için randevu nasıl alınır?

Tapu dairesinde gayrimenkul alım satım işlerinin gerçekleşebilmesi için öncelikle tapudan randevu alınması gerekiyor.Randevu alınmadan tapu dairesine gidilmesi durumunda tapu işlemleri gerçekleştirilemiyor.


Tüm saatlerin dolu olması halinde randevu alınmadığı için devir işlemleri yapılamıyor. Bu nedenle işi şansa bırakmamak ve günlerce uzatmamak adına tapuya gidilmeden önce randevu alınması yararlı oluyor.Peki tapu için randevu nasıl alınır? 


Tapu işlemleri için Alo 181 Tapu ve Kadastro hattını arayarak yapılabiliyor. Aynı zamanda, "http://randevu.tkgm.gov.tr" adresinden online başvuru yapılarak randevu alınabiliyor, kişiye gönderilen kısa mesaj (SMS) doğrultusunda işlemler belirlenen gün ve saatte yapılabiliyor.


Online randevu alırken izlenmesi gereken adımlar Giriş-Malik Kimlik Bilgileri-İşlem Seçimi-Tapu Senet Bilgileri-Randevu ve Sonuç şeklinde ilerliyor.


Tapu işlemleri için temin edilmesi gereken evraklar da bulunuyor.Bu evraklar şu şekilde:

*Gerçek Kişilerde Fotoğraf

*İcra Müdürlüğünün Satış Müzekkeresi (Cebri İcra Yolu ile Satılmış ise).

*Mahkeme Müzekkeresi (Ortaklığın Giderilmesi Davası Yolu ile Satılmış ise).

*Bina Vasıflı Taşınmazlarda Zorunlu Deprem Sigortası.

*İlgili Belediyeden Alınmış  Emlak  Vergisi Değerini Belirtir Belgedir.


Randevu alınırken dikkat edilmesi gereken hususlar ise şu şekilde:

-Randevu alınan saat aralığından 15 dakika öncesinde başvuru yapmanız gerekiyot. Gecikme 15 dakikayı geçerse, randevu iptal ediliyor.

-1 yıl içinde aynı TC Kimlik ve Tapu Senedi için alınan randevu 3 kere gerçekleşmez ise 1 yıl içinde yeni bir randevu verilemiyor.

-Gerçek veya tüzel kişiler aynı gün için tek bir randevu alabiliyor.

-Bir TC Kimlik ve Tapu Senedi için alınan randevu başka bir TC Kimlik ve Tapu Senedi ile değiştirilemiyor.

-Sistem başvuru sırası için randevu vermektedir. İşlemin gerçekleştirileceği ve sonuçlandırılacağı zaman konusunda randevu vermiyor.

-Sistem üzerinde 20 dakikalık bir oturum oluşturulmaktadır. 20 dakika sonunda kullanıcı ile ilgili bilgiler hafızadan siliniyor.

Tapu alım satım harcı 2015!


Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com