27 / 04 / 2024

Noter ve tapu kadastrolarda 'kredi fırsatı' yoğunluğu!

 Noter ve tapu kadastrolarda 'kredi fırsatı' yoğunluğu!

Kamu bankaları, normalleşme sürecine geçiş ve sosyal hayatın canlanması için 'konut kredisi', 'taşıt kredisi', 'sosyal hayatı destek' ve 'tatil destek' olmak üzere 4 yeni kredi paketini yürürlüğe aldı. Noter ve tapu kadastrolarda 'kredi fırsatı' yoğunluğu yaşandı.


Kamu bankalarının düşük kredi faizini fırsata dönüştürmek isteyenler konut almak için arayışa geçti. Yeni Şafak'ta yer alan habere göre; noterler önünde devir işlemleri için sıra bekleyenler yoğunluk oluşturdu. Diğer yandan 0,64 ile tarihi seviyelere gerileyen faizler sonrası tapu kadastro müdürlüğü önünde sıra bekleyenler de kuyruk yaşandı.


İstanbul,  Ankara  ve İzmir'de krediye konu olacak konutlar için 750 bin lira, diğer illerde için ise en fazla 500 bin liraya kadar konut kredisi kullanabilecek.


12 AY ÖDEMESİZ DÖNEM

Buna göre birinci el/sıfır konutlar için azami 12 ay ödemesiz dönemli, 15 yıla kadar vade ve aylık yüzde 0,64 faiz oranı ile kredi fırsatı verilirken, taşıt kredisi için de uygun kredi fırsatları bulunuyor.


Kredi oranlarının uygunluğu nedeniyle turizmin başkenti Antalya'da hem otomobil hem de konut sektöründe canlanma yaşandı.