26 / 04 / 2024

Tapu harcı indirim süresi 2017!

Tapu harcı indirim süresi 2017!

Ev alacaklara sevindirecek haber geldi. Bakanlar Kurulu'nun Resmi Gazete'de yayımladığı karar ile tapu harcı binde 20'den binde 15'e düştü. Peki tapu harcı indirimi ne kadar sürecek? İşte tapu harcı indirim süresi 2017...


Ev, işyeri, arsa ve arazilerin satışa konu olması halinde, devir işlemi bağlı olunan tapu müdürlüğünden gerçekleştiriliyor. Alıcı ve satıcının satış işlemi randevu almaları, randevu günü ve saatinde tüm belgelerle müdürlükte bulunmaları gerekli oluyor.


Herhangi bir eksikliğin olmaması durumunda satışın tamamlanması için işlem bedeli olan harçların ödenmesi gerekiyor. Tapu harçları, satış işleminin yapıldığı yerin vergi dairesine ödeniyor. 


Maliye Bakanlığı tarafından yetki verilen kuruluşlar tarafından da bu harç tahsil olunabiliyor. Ayrıca tapu müdürlüklerinde e-tahsilat uygulamasına geçilmiş olup; Bu uygulama ile tapu harçlarının farklı şehirdeki şubelerde dâhil olmak üzere banka şubeleri, ATM'ler ve Görüntülü İşlem Merkezlerinden tahakkuk, tahsil ve kontrolü elektronik ortamda gerçekleştirilebiliyor.


Ev alacaklara sevindirecek haber geldi. Bakanlar Kurulu'nun Resmi Gazete'de yayımladığı karar ile tapu harcı binde 20'den binde 15'e düştü. 


Karar gereğince "binde 20" nispetinde alınan tapu harcı, konut ve işyerlerinde (kat irtifakı tesis edilmiş olanlar dahil) "binde 15" olarak yeniden belirlendi.


Peki tapu harcı indirimi ne kadar sürecek? İşte tapu harcı indirim süresi 2017...


30 Eylül 2017 tarihine kadar (bu tarih dahil) binde 15 tapu harcı uygulanacak.



Yeni tapu harcı kararı tam metni 2017!



Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com