03 / 05 / 2024

Tapu harcı hangi bankaya yatırılır?

 Tapu harcı hangi bankaya yatırılır?

Tapu alım satım işlemlerinin tamamlanabilmesi için taşınmaz malın satış rakamı üzerinden her yıl hesaplanan orandan tapu harcının ödenmesi gerekiyor.Peki tapu harcı hangi bankaya yatırılır?İşte tapu harcının yatırıldığı bankalar..


Tapu harcı hangi bankaya yatırılır?

Tapu dairesinde yapılacak gayrimenkul alım satım işlemleri için gerekli belgelerin temin edilmesi ve tapu harç bedellerinin ödenmesi gerekiyor. 


Tapu devri için gerekli evraklar hem alıcıdan hem satıcıdan ve alıcıdan temin ediliyor.Satıcıdan tapuda satış için gerekli evraklar;tapu aslı veya fotokopisi,1 Resim,nüfus Cüzdanı (T.C. Kimlik Numaralı) aslı ve 1 adet fotokopisi,vergi borcu yoktur yazısı (belediyeden)  ve tapu işlemlerini emlakçı yapacaksa vekaletname (Emlakçı Adına)dir.

 

Alıcıdan tapuda satış için gerekli evraklar ise 2 Resim,Nüfus Cüzdanı (T.C. Kimlik Numaralı) aslı ve 1 adet fotokopisi,T.C. Kimlik Numarası ve tapu işlemlerini emlakçı yapacaksa vekaletname (Emlakçı Adına)dir.


Tapu harcı hangi bankaya yatırılır?


Tapu işleminin tamamlanabilmesi için  tapu harcının yatırılması gerekiyor.Tapu işlemi masrafı, her yıl mevzuatta belirlenen tapu harç oranları ile hesaplanıyor ve tapu müdürlüğü tarafından belirtilen bankalara ödeniyor.Tapu harçlarını tahsile yetkili bankalar şunlardır:


- ALBARAKA TÜRK KATILIM BANKASI A.Ş.

- TÜRKİYE FİNANS KATILIM B ANKASI A.Ş.

- ASYA KATILIM BANKASI A.Ş.

- OYAK BANK T.A.Ş.

- ŞEKERBANK A.Ş.

- T.C. ZİRAAT BANKASI

- T.GARANTİ BANKASI A.Ş.

- T.HALK BANKASI T.A.Ş.

- T.İŞBANKASI A.Ş.

- TURKISH BANK

- YAPI VE KREDİ BANKASI



Tapuda ödenen harç bedelleri 2015!



Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com