18 / 05 / 2024

Tapu alım satım işlemleri için randevu nasıl alınır?

Tapu alım satım işlemleri için randevu nasıl alınır?

Tapu dairesindeki taşınmaz mal alım satım işlemlerinin başlayabilmesi için öncelikle randevu ve sıra numarası alınması gerekiyor.Peki tapu alım satım işlemleri için randevu nasıl alınır?


Tapu alım satım işlemleri için randevu nasıl alınır?

Mesken,işyeri,arsa ve arazi gibi taşınmaz mallara sahip olan kişilerin tapu dairesindeki işlemlerini halledebilmesi için bazı prosedürleri yerine getirmesi gerekiyor.


Tapu dairesinde tapu alım satım işlemlerinin gerçekleşebilmesi için randevu alınması,gerekli evrakların eksiksiz tamamlanması ve tapu alım satım harcının yatırılması gerekiyor.Peki tapu alım satım işlemleri için randevu nasıl alınır?


Tapu dairesinde taşınmaz mal alım satım işlemleri için randevular, TC Kimlik ve Tapu Senet Bilgilerine göre müdürlük kontenjanına göre alınıyor.


Tapu müdürlüklerinde yapılacak işlemler için Alo 181 Tapu ve Kadastro hattını arayarak yapılabiliyor. Aynı zamanda (http://randevu.tkgm.gov.tr) adresinden online başvuru yapılarak randevu alınabiliyor, kişiye gönderilen kısa mesaj (SMS) doğrultusunda işlemler belirlenen gün ve saatte yapılabiliyor.


Tapu müdürlüğünden randevu alma işlemleri sırasıyla şu şekilde:


Giriş

Malik Kimlik Bilgileri

İşlem Seçimi

Tapu Senet Bilgileri

Randevu

Sonuç


Randevu konusunda dikkat edilmesi gerekenler bazı hususlar bulunuyor.Bu hususlar şu şekilde;


*Randevu alma işlemi sırasında Nüfus Cüzdanı ve Tapu Senedi belgesinin yanınızda olması gerekiyor.


*Randevu saatinden 15 dakika önce başvuruda bulunulmalı aksi halde randevu iptal ediliyor.


*1 yıl içinde aynı TC Kimlik ve Tapu Senedi için alınan randevu her hangi bir sebepten dolayı 3 kere gerçekleşmezse bir yıl içinde yeni bir randevu verilmiyor.


- Gerçek veya tüzel kişiler aynı gün için bir kere randevu alabiliyor.

Tapu alım satımında istenen evraklar nelerdir?

Özge ÖZDEMİR/Konutttimes.com