Evini kiraya veren ev sahipleri kiracıları ile belirlenen bir tarihte kiralanan evi boşaltacağına dair tahliye taahhütnamesi yapıyor.Peki tahliye taahhütnamesi nerede yapılır?
Tahliye taahhütnamesi nerede yapılır?
Tahliye taahhütnamesi, kiracı ile gayrimenkul sahibi arasında imzalanan ve kiracının belirlenen süre zarfı içinde evi boşaltacağına dair taahhüt verdiği bir anlaşma olarak ifade ediliyor.
Taahhüt veren kiracının anlaşılan tarihte evi boşaltması gerekiyor. Söz konusu tahliye taahhüdünün geçerli olması için bazı koşullara uygun olması gerekiyor. Öncelikle taahhüdün sözlü değil, yazılı olması gerekiyor.
Bir diğer şart ise, tahliye taahhüdünde, evin tahliye edileceği tarihin belirtilmesi zorunluluğu oluyor. Ayrıca, tahliye taahhüdünün ilk kira yılını takip eden yıllardan sonrası için verilmiş olması gerekiyor. Aksi durumda kiracının verdiği tahliye taahhütnamesi geçersiz kabul ediliyor.
Taahhüt verdiği halde evi boşaltmaması halinde ev sahibi, kiracıdan evi tahliye etmesini isteme hakkına sahip oluyor.
Tahliye taahhüdü verilen fakat buna rağmen evden çıkmayan kiracılara dava açılabilmesi veya icra takibi yapılabilmesi için, taahhüt tarihinden 30 gün önce kiracıya ihtar çekilmiş olması gerekiyor.Peki tahliye taahhütnamesi nerede yapılır?
Tahliye taahhütnamesi noterde veya noter olmadan yazılı olarak kişiler arasında yapılabiliyor.Taahhütnamenin noterde düzenlenmesi gibi bir zorunluluk bulunmuyor.Fakat noterde yapılması halinde ileride taraflar arasında çıkabilecek problemler karşısında ispat açısından büyük kolaylık sağlıyor.
Tahliye taahhütnamesi davası hangi mahkemede açılır?
Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com