29 / 04 / 2024

Dükkan için tahliye taahhütnamesi!

Dükkan için tahliye taahhütnamesi!

Kiracılar, mal sahibine tahliye taahhütnamesi vererek kiraladığı dükkanı boşaltacağı tarihi beyan etmiş oluyor. İşte dükkan için tahliye taahhütnamesi...


Dükkan için tahliye taahhütnamesi!

Kiralayan ile kiracı arasında olan anlaşmazlıklarda kiracının evi sorunsuz boşaltması için tahliye taahhütnamesi yapıyor. Bu belgede kiracı belirtilen tarihte ve hallerde dükkanı, evi boşaltacağının garantisini vermiş oluyor. Bu belge noterden onaylatılarak taraflara teslim ediliyor. 


Tahliye taahhütnamesinin noter tarafından düzenlenmesi gibi bir zorunluluk bulunmuyor. Ancak noterde yapılması durumunda ileride çıkabilecek problemler karşısında ispat açısından büyük kolaylık sağlıyor. 


Kiralanan dükkanın tahliye nedenlerinden biri olan tahliye taahhütnamesinin geçerli olabilmesi için yazılı olması; ilk kira sözleşmesinden sonra yapılmış olması; özgür irade ile verilmiş olması ve açıkça belli bir tahliye tarihini içermesi gerekiyor.Dükkan için tahliye taahhütnamesi örneği aşağıda yer alıyor:


Dükkan tahliye taahhütnamesi örneği...


TAAHHÜT EDEN(KİRACI)

ADI SOYADI     (ÜNVANI)    :

 

MAL SAHİBİ (KİRALAYAN)

ADI SOYADI                  :          

 

TAHLİYE EDİLECEK

MECURUN ADRESİ              :

 

TAHLİYE TARİHİ              :

 

Halen kiracı olarak kullanmakta olduğum yukarıda yazılı adresteki taşınmazı hiçbir ihtar ve ihbara gerek kalmadan kayıtsız ve şartsız olarak Türk Borçlar Kanunu gereğince boş ve sağlam olarak yukarıda belirtilen tarihte tahliye edeceğimi adı geçen mal sahibinin icrai takibata geçerek yapacağı bilumum masrafları ve tahliyeyi geciktirmemden dolayı uğrayacağı zarar ve ziyanları hiçbir ihtar, ihbar ve hükme gerek kalmadan derhal nakden ve peşinen ödeyeceğimi beyan kabul ve taahhüt ederim.

 

TAAHHÜT TARİHİ                     :

 

TAAHHÜT EDEN                      :

 

İMZASI                      

Tahliye taahhütnamesinin şekil şartları!

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com