29 / 04 / 2024

2016 tahliye taahhütnamesi örneği!

2016 tahliye taahhütnamesi örneği!

Kiracının belirlenen tarihte evi boşaltacağına dair imzaladığı belge, tahliye taahhütnamesi olarak karşımıza çıkıyor. Peki 2016 tahliye taahhütnamesi nasıl yapılır? İşte 2016 tahliye taahhütnamesi örneği...


2016 tahliye taahhütnamesi örneği!

Tahliye taahhütnamesi, kiralayanın belirlenen tarihte ihtiyacı olma dahilinde, kiracının bu süreyi gözeterek kiraladığı taşınmazı, istenen sürede itirazsız, kendiliğinden tahliye edeceğine ilişkin verdiği söz ,yani yazılı irade beyanı olarak ifade ediliyor.


Tahliye taahhütnamesi kiracıyı, kiraladığı taşınmazdan tahliye etmenin en masrafsız,en kolay,en çabuk,hızlı ve etkili yolu olarak biliniyor. Çünkü kendi isteğiyle ve bağımsız iradesiyle  beyan ettiği tarihte taşınmazı tahliye edeceğini söz veriyor. İleride doğabilecek anlaşmazlığı,uyuşmazlığı başından çözmeye yönelik bir anlaşma olarak da yapılıyor. 


Tahliye taahhüdü yazılı olarak alınması gerekiyor. Sözlü tahliye taahhütleri geçersiz oluyor.Tahliye taahhütnamesinin noterde düzenlenmesi gibi bir zorunluluk bulunmuyor. Ancak noterde yapılması durumunda ileride çıkabilecek problemler karşısında ispat açısından büyük kolaylık sağlıyor. 


Peki 2016 tahliye taahhütnamesi nasıl yapılır? İşte 2016 tahliye taahhütnamesi örneği...


2016 tahliye taahhütnamesi örneği...


TAAHHÜT EDEN(KİRACI)

ADI SOYADI     (ÜNVANI)    :

 

MAL SAHİBİ (KİRALAYAN)

ADI SOYADI                  :          

 

TAHLİYE EDİLECEK

MECURUN ADRESİ              :

 

TAHLİYE TARİHİ              :

 

Halen kiracı olarak kullanmakta olduğum yukarıda yazılı adresteki taşınmazı hiçbir ihtar ve ihbara gerek kalmadan kayıtsız ve şartsız olarak Türk Borçlar Kanunu gereğince boş ve sağlam olarak yukarıda belirtilen tarihte tahliye edeceğimi adı geçen mal sahibinin icrai takibata geçerek yapacağı bilumum masrafları ve tahliyeyi geciktirmemden dolayı uğrayacağı zarar ve ziyanları hiçbir ihtar, ihbar ve hükme gerek kalmadan derhal nakden ve peşinen ödeyeceğimi beyan kabul ve taahhüt ederim.

 

TAAHHÜT TARİHİ                     :

 

TAAHHÜT EDEN                      :

 

İMZASI                

Tahliye taahhütnamesi var kiracı çıkmıyor ne yapmalıyım?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com