29 / 04 / 2024

Tahliye taahhütnamesinin şekil şartları!

Tahliye taahhütnamesinin şekil şartları!

Tahliye taahhütnamesi; kiracıların kiraladığı konutu belli bir tarihte boşaltacağına dair imzaladığı belgeye deniyor. Peki tahliye taahhütnamesinin şekil şartları nelerdir? İşte tahliye taahhütnamesinin şekil şartları...


Tahliye taahhütnamesinin şekil şartları!

Tahliye taahhütnamesi kiracı ile kiralayan arasında imzalanan, kiracının kiraladığı meskeni tahliye tarihinin belirli olduğu bir belge olarak ifade ediliyor.


Kiracıdan tahliye taahhüdü alınması durumu kiracı tahliye taahhüdü ile, taşınmazı belli bir tarihte tahliye edeceğini taahhüt etmişse, o tarihte evi boşaltmak zorunda oluyor. Boşaltmadığı takdirde kiralayan, kiracıdan evi tahliye etmesini isteyebiliyor.


Kiralayan ile kiracı arasında olan anlaşmazlık ve sorunlarda kiracının evi sorunsuz boşaltması için tahliye taahhütnamesi hazırlanıyor. Bu belge kira sözleşmesiyle birlikte imzalanarak saklanabiliyor.  Peki tahliye taahhütnamesinin şekil şartları nelerdir? İşte tahliye taahhütnamesinin şekil şartları...


Tahliye taahhütnamesi şartları şu şekilde sıralanıyor:

- İlk kira yılı içerisinde verilmemiş olması, 

- Özgür irade ile belirlenmiş bir tahliye tarihini içermesi gerekiyor,

- Yazılı olarak hazırlanmış olması gerekiyor. Bu şartlara göre hazırlanmayan taahhütnameler geçersiz oluyor.


Tahliye taahhütnamesinin noterden yapılma zorunluluğu bulunmuyor. Ancak, noter kanalıyla yapılması halinde kiralayan için daha yararlı oluyor.  

Tahliye taahhütnamesi 2016 örneği!

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com