18 / 05 / 2024

Su aboneliği nasıl iptal edilir?

Su aboneliği nasıl iptal edilir?

Kullanılmayan, kiraya verilecek olan mesken veya işyeri gibi taşınmaz malların su aboneliği iptal edilmek istenebiliyor. Peki Su aboneliği nasıl iptal edilir? diyorsanız işte su aboneliği iptali için gerekenler...


Su aboneliği nasıl iptal edilir?

Gayrimenkul kiralamalarında, kiracının yapması gereken iş ve işlemler arasında birtakım abonelikleri üzerine alması yer alıyor. Bu kapsamda kiracının elektrik, doğalgaz ve su gibi abonelikler için yetkili birimlere başvuruda bulunması gerekiyor. 


Kullanılmayan, kiraya verilecek olan mesken veya işyeri gibi taşınmaz malların su aboneliği iptal edilmek istenebiliyor.  Peki Su aboneliği nasıl iptal edilir? diyorsanız işte su aboneliği iptali için gerekenler...


Su aboneliğinin iptal edilmesi için öncelikle bağlı olunan su idaresi müdürlüğüne müracaatta bulunuluyor. Su aboneliği iptali için gerekli evrakların temin edilmiş olması ve bir dilekçeyle müracaat edilmesi gereliypr.


İstanbul'da İSKİ Abonelik İptali İçin Gerekli belgeler şu şekilde:

-Evinizdeki ya da iş yerinizdeki su sayacınızın son metreküp değerini okuyup ve bir kağıda yazarak yanınıza almanız gerekiyor.


-Ev sahibi ya da iş yeri sahibinin nufus cüzdanı gerekiyor.

Eski faturanız ya da mukavele numaranız da isteniyor.


-İSKİ başvurusu esnasında vermiş olduğunuz teminat bedelin  geri alıyorsunuz. Eğer borcunuz çıkarsa sayaç son işaretine göre  hesaplanan faturanızdan düşülüyor. Gerekiyorsa size iade yapılıyor.


-İnternetten İSKİ abonelik iptali yapılmıyor. İnternet üzerinden ilgili belgeleri göndermeniz mümkün olmayacağı için ve ödeme çıkabileceği için şu an İSKİ abonelik iptalleri için internet yolunu ya da online yolları kabul etmiyor.


2016 su aboneliği ne kadar?


Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com