13 / 05 / 2024

Elektrik aboneliği sözleşmesi nasıl imzalanır?

 Elektrik aboneliği sözleşmesi nasıl imzalanır?

Taşınmazların elektrik aboneliği alabilmesi için taşınmazın maliki veya varsa kiracısı tarafından elektrik aboneliği sözleşmesinin imzalanması gerekiyor.Peki elektrik aboneliği sözleşmesi nasıl imzalanır?


Elektrik aboneliği sözleşmesi nasıl imzalanır?

Mesken ve işyeri gibi taşınmazların elektriğinin kullanıma açılması için taşınmazın maliki veya varsa kiracısı tarafından aboneliğin alınması gerekiyor.


Söz konusu için bazı bilgi ve belgeler isteniyor.Şahıslar için: Kimlik fotokopisi, ikametgah, daha önce kullanılan tesisat numarası, vergi kimlik numarası fotokopisi (aslı ile birlikte), vatandaşlık numarası, ev sahipleri için tapu kiracılar için kira kontratının fotokopisi aslı istenirken, işyerleri için: Tapu veya kira kontratı, vergi levhası, kimlik fotokopisi, daha önce kullanılan tesisat numarası, ikametgahı, şirketler için imza sirküleri, ticaret odası faaliyet belgesi ve kaşe isteniyor.


Elektrik piyasası tüketici hizmetleri yönetmeliğinde elektrik abonesi sözleşmesine ilişkin bilgiler Madde 6 da yer veriliyor.


MADDE 6 – (1) Görevli tedarik şirketi, usulüne uygun olarak yapılan başvuruları, başvuru tarihini izleyen en geç üç iş günü içerisinde sonuçlandırır. Perakende satış sözleşmesi görevli tedarik şirketi ile başvuru sahibi tüketici arasında imzalanır ve söz konusu sözleşmenin “aslının aynıdır” onaylı bir nüshası, ilgili tüketiciye verilir.


(2) Birinci fıkra kapsamında perakende satış sözleşmesi, ıslak imza veya elektronik imza ile imzalanır.


(3) 5 inci maddenin ikinci fıkrası kapsamında perakende satış sözleşmesi için başvuruda bulunulması halinde; sözleşmenin imzalanması çerçevesinde başvuru sahibine, talebi üzerine sağlanan kurye, kargo ve benzeri sağlanacak kolaylıklar karşılığında oluşan maliyetler, ilgili başvuru sahibi tarafından karşılanır. Ancak bu kapsamda sağlanacak ek hizmetlerin bedellerinin, önceden görevli tedarik şirketinin internet sitesinde ilan edilmesi zorunludur.


(4) Görevli tedarik şirketi, imzalanan her bir perakende satış sözleşmesi hakkında ilgili dağıtım lisansı sahibi tüzel kişiye imza tarihini izleyen üç gün içerisinde, kayıt altına alınmak suretiyle, bilgi vermekle yükümlüdür.

Elektrik aboneliği başvurusu nasıl yapılır?


Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com