27 / 04 / 2024

Elektrik aboneliği nasıl kapatılır?

Elektrik aboneliği nasıl kapatılır?

Elektrik aboneliğinin, bağımsız bölümde oturan kişinin adına yaptırılması gerekiyor.Peki elektrik aboneliği nasıl kapatılır? diyorsanız işte yanıtı...


Elektrik aboneliği nasıl kapatılır?

Gayrimenkul kiralamalarında kiracının su, doğalgaz ve elektrik gibi abonelikleri kendi üzerine alması gerekiyor. Bunun için gerekli evraklar ile birlikte ilgili şirkete müracaat etmesi gerekiyor.


Kiracının elektrik ve su gibi abonelikleri üzerine alması halinde, bu aboneliklerden kendisi mükellef olup, olası borçlardan da yine aynı şekilde ev sahibi değil, kiracı mükellef oluyor.


Yeni elektrik aboneliği alınabildiği gibi iptali de yapılabiliyor. 

Peki elektrik aboneliği nasıl kapatılır? diyorsanız işte yanıtı...


Elektrik aboneliğinin kapanması için abonenin ya da vekilinin, tüzel kişiliklerde yetkilinin yazılı başvurusu ve nüfus cüzdan fotokopisi ile en yakın hizmet noktamıza başvurması gerekiyor. Bağlı bulunulan hizmet noktasına; http://www.bedas.com.tr web adresinden İletişim butonundan ulaşılabiliyor.


Kiracı elektrik aboneliğinin kapatılması için; Abonenin ya da vekilinin, tüzel kişiliklerde yetkilinin yazılı başvurusu ve nüfus cüzdan fotokopisi ile en yakın hizmet noktasına başvurması gerekiyor.


Bunun yanı sıra, ev sahipleri de kiracısının aboneliklerini kapatabiliyor. Ancak ev sahibinin abonelik iptalini, kiracısı tahliye olduktan sonra yapması gerekiyor.

Elektrik aboneliği dilekçe örneği!

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com