29 / 03 / 2024

Mirasçılık belgesi istemi dilekçe örneği!

Mirasçılık belgesi istemi dilekçe örneği!

Mirasçılar, kanuni mirasçıların kimler olduğunu gösteren mirasçılık belgesini bir dilekçe ile talep edebiliyor. İşte mirasçılık belgesi istemi dilekçe örneği...


Mirasçılık belgesi istemi dilekçe örneği!

Bir kimsenin vefatı halinde, yakınlarına kendisinden miras kalması durumunda; bu mirasçıların kimler olduğunu gösteren belge, mirasçılık belgesi oluyor.

Mirasçılık belgesi; 01.10.2011 tarihine kadar yalnızca sulh hukuk mahkemesinden alınabiliyordu. Ancak, 6217 sayılı İdari Yargı Hizmetlerinin Hızlandırılması Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile 1512 sayılı Noterlik Kanununda yapılan değişiklik sonucunda, 01.10.2011 tarihinden itibaren mirasçılarca sulh hukuk mahkemesinin yanı sıra noterlerden de tahsil edilebiliyor.

Belgenin Sulh Hukuk Mahkemesinden alınmak istenmesi durumunda bir dilekçe ile mahkemeye müracaat ediliyor. Mirasçılık belgesi istemi dilekçe örneği aşağıda yer alıyor:

Mirasçılık belgesi istemi dilekçe örneği...

...... SULH HUKUK MAHKEMESİ HAKİMLİĞİNE

Davacı  :   (Veraset edenin babası, annesi, eşi veya kardeşi açabilir) Adres

Davalı  :    Hasımsız

Dava    :    Veraset

Olaylar :


..............................ili, ............................ İlçesi, ...............hane, ..............cilt, ..............sahife  nüfusuna kayıtlı (oğlum/eşim/kardeşim) .............................................. ......./........./.......... tarihinde askerlik vazifesini ifa ederken vefat etmiştir. Geride kanuni mirasçı olarak ..................................................................(babası/ annesi/ eşi/ çocukları) ................................... bırakmıştır.

Veraset ilamının düzenlenip, tarafımıza verilmesi için işbu davanın açılması zarureti doğmuştur. 

Hukuki, sebepler:M.K. ve ilgili mevzuat

Deliller: Nüfus kayıtları ve tanık beyanları

Talep:Belirttiğim nedenlerden dolayı bir suret veraset ilamının düzenlenip tarafıma verilmesini saygıyla arz ederim. 

..../..../20...

(Davacı)

(baba,anne,eş,kardeş)

Mirasçılık belgesi harcı 2016!

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com