28 / 04 / 2024

Konut kredisi kimler alabilir?

 Konut kredisi kimler alabilir?

Bankalar tarafından mesken sahibi olmak isteyenlere,uzun vadede düşük faizli bir şekilde konut kredisi veriliyor.Peki konut kredisi kimler alabilir?Kimlere konut kredisi verilmez?İşte konut kredisi alma şartları..


Konut kredisi kimler alabilir?

Mesken sahibi olmak isteyen kişilere bankalar tarafından ipotek koyulmasına karşılık kredi veriliyor.Konut kredisi alabilmek için ilk olarak bankaya başvuru ve gerekli evrakların tahsil edilmesi gerekiyor. Başvurunun kabul edilmesi halinde kredi için resmi süreç başlamış oluyor. 


Kredi vadeleri otuz yıla kadar uzayabiliyor.Kredinin tamamının ödenmesi durumunda ipotek kaldırılıyor.


Konut kredisinin kimlere verileceği hususu ise bankadan bankaya değişkenlik göstermekle birlikte, her bankanın almak istediği risk profili birbirinden farklılık gösteriyor.


Kimlerin konut kredisi alabileceği Mortgage Yasası'nda yasal olarak belirleniyor.Mortgage yasasına göre kredi kullanabilcek kişiler şu şekilde belirleniyor; 


-Öncelikli olarak konut kredisinde yaş sınırı en küçük 18, en büyük 70 yaş (vade tarihinde) olarak karşımıza çıkıyor.


-Konut satın alma amaçlı kullanılacak konut kredisi, Türkiye'de ikamet edip etmediklerine bakılmaksızın yerli ve yabancı tüm gerçek kişiler tarafından kullanılabiliyor. 


-Ev satın alımı dışında bireysel ihtiyaca yönelik kullanılacak konut kredisini sadece Türkiye'de ikamet eden gerçek kişiler kullanılabiliyor. 


-Müşterinin kredi özgeçmişinin sorgulandığı Kredi Kayıt Bürosu sonuçlarına bakan banka, kriterlerine uymayan müşterilerin taleplerini red etme hakına sahip oluyor. 


Konut kredisi başvurusu için gerekli belgeler!



Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com