02 / 05 / 2024

Konut kredisi için başvuru nasıl yapılır?

Konut kredisi için başvuru nasıl yapılır?

Konut kredisini, geliri olup bunu ispatlayan, en az 18 en fazla 70 yaşındaki bireyler alabiliyor. Peki konut kredisi için başvuru nasıl yapılır? diyorsanız işte yanıtı...


Konut kredisi için başvuru nasıl yapılır?

Konut kredisi kullanılarak, ev sahibi olmak isteyen kimseler uzun vadede düşük faiz oranları ile konut sahibi olabiliyor. Konut kredisi kullandıran bankaların kredi koşulları bankadan bankaya değişiyor.Peki konut kredisi için başvuru nasıl yapılır? diyorsanız işte yanıtı...


Konut kredisi başvurusu bankalara yada ilgili bankanın internet şubesinden yapılabiliyor. Söz konusu krediyi almak istenilen bankadan başvuru formu alarak işe başlanıyor. Gerekli formu doldurduktan sonra ise diğer zaruri belgelerle birlikte şubeye teslim ediliyor. 


Bankalar taşınmaz mal banka tarafından krediye teminat olarak tutulduğu için banka taşınmaz malda bazı özellikler arıyor. Taşınmazdaki bu özellikler Değerleme (Eksper) Raporuyla saptanıyor. 


Değerleme Eksper) Raporu bir yapının inşaat kalitesini, fiziki durumunu ve tamirat gereksimini, bina özelliklerini (ısıtma, kanalizasyon, v.s.), tapu kaydını, hisse payını ve piyasadaki yaklaşık değerini saptayan, yeminli bir uzman tarafından hazırlanıyor. 


Gerekli belgeler ile birlikte başvurunun yapılmasının ardından banka, gerekli incelemeleri yapıyor. Daha sonra kredi başvurusu olumlu ya da olumsuz bir şekilde sonuçlandırıyor. Durum başvuru sahibine bildiriliyor.

Konut kredisi ödenmediği zaman ne olur?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com