15 / 05 / 2024

Konut kredisi ekspertiz ücreti ne kadar?

 Konut kredisi ekspertiz ücreti ne kadar?

Konut kredisi ekspertiz raporu kredi için başvurulan bankaların anlaşmalı olduğu değerleme şirketlerinden alınıyor. Peki konut kredisi ekspertiz ücreti ne kadar? İşte konut kredisi ekspertiz ücreti..


Konut kredisi ekspertiz ücreti ne kadar?

Ekspertiz raporu konut kredisi için başvuran tüketiciden bankanın istediği belge olarak karşımıza çıkıyor.Banka hazırlanan bu ekspertiz raporuyla vereceği kredi miktarını belirliyor. 

Ekspertiz raporları uzman eksperler tarafından konutun incelenmesi sonucunda hazırlanıyor. Ekspertiz raporu hazırlanırken eksperlerin dikkat ettiği konuları şöyle sıralayabiliriz:


-Gayrimenkulün açık adresi

-Gayrimenkulün lokasyonu

-Kaç yaşında olduğu

-İmar durumu 

-Gayrimenkulün alanı

-Ulaşım özellikleri 

-Fiziki durumu 

-Altyapısı


Bu hususlar incelendikten sonra konuta eksperler tarafından bir değer biçiliyor. Bu değere göre banka kredi miktarını belirliyor. Hiçbir konut için yüzde 100 oranında kredi onaylanmıyor. 

Bankalar maksimum biçilen değerin yüzde 75'ini kredi verebiliyor. Örneğin evin değerinin 200 bin TL ise değerin yüzde 25'ini yani 50 bin TL'lik kısmını peşin ödemeniz gerekiyor. Kalan 150 bin TL'lik tutar ise bankadan alınabiliyor.Peki konut kredisi ekspertiz ücreti ne kadar? diyorsanız işte yanıtı..


Ekspertiz ücretleri bankadan bankaya değişiklik göstermekle birlikte rapor için 350-750 TL arasında bir ücret ödeniyor.

Konut kredisi ekspertiz raporu örneği 2015!

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com