02 / 05 / 2024

Konut kredisi dosya masrafı iadesi nasıl alınır?

Konut kredisi dosya masrafı iadesi nasıl alınır?

Yargıtay kararlarına göre tüketiciler, konut kredisi kullanım sürecinde kendilerinden kesilen dosya masraflarının iadesini isteyebiliyor. Peki konut kredisi dosya masrafı iadesi nasıl alınır? diyorsanız işte konut kredisi dosya masrafı iadesi 2016...


Konut kredisi dosya masrafı iadesi nasıl alınır?

Konut kredileri, konutun teminat altına alınması şartıyla verilen bir tüketici kredisi olarak karşımıza çıkıyor.Kredi ile zun vadede düşük faiz oranları ile kişi daire sahibi olabiliyor.


Kredi kullanım sırasında bankalar tüketicilerden bazı masrafları tahsil ediyor. Bu masraflar arasında ne için alındığı belli olmayan dosya masrafları da yer alıyor.


Yargıtayın almış aldığı karar gereğince  tüketiciler, kendilerinden kesilen dosya masraflarının iadesini isteyebiliyor. Peki konut kredisi dosya masrafı iadesi nasıl alınır? diyorsanız işte konut kredisi dosya masrafı iadesi 2016...


Konut kredisi için ödenen dosya masraflarının yüksek olması ve ne için alındığının belirtilmediği durumlarda tüketiciler tüketici hakem heyetine ya da tüketici mahkemelerine başvurabiliyor.


Konut kredisi dosya masrafı iadesi için öncelikle bankadan hangi ödemenin ne için alındığına dair bir belge talep ediliyor. Bu belge üzerinde ne kadar dosya masrafı ödendiği belirtiliyor.


Bu masraf eğer 2 bin 320 TL'nin altındaysa Tüketici Hakem Heyetine, bu sınırın üstündeyse dosya masraflarının iadesi için ise Tüketici mahkemelerine başvuru yapılması gerekiyor.

Konut kredisi dosya masrafı iade dilekçesi 2016!

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com