08 / 05 / 2024

Konut kredisi dosya masrafı iadesi için nereye başvurulur?

Konut kredisi dosya masrafı iadesi için nereye başvurulur?

Mesken sahibi olmak için bankalardan konut kredisi kullanan kimseler, ödedikleri dosya masraflarının iadesini isteyebiliyor. Peki konut kredisi dosya masrafı iadesi için nereye başvurulur?


Konut kredisi dosya masrafı iadesi için nereye başvurulur?

Gayrimenkul sahibi olmak için yeterli nakit parası olmayanlar, uzun vadede düşük faiz oranlarıyla mesken sahibi olmak için bankalardan konut kredisi kullanabiliyor.


Bankalar ana para ve faiz haricinde tüketicilerden açıklama yapmadan dosya masrafı da kesiyor. Yargıtayın aldığı karara göre, 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanunun 10/B maddesinde yer alan hükümler doğrultusunda konut kredisii dosya masrafları kişiye geri iade edilebiliyor.


Bu doğrultuda bankalardan konut veya ihtiyaç kredisi kullanan tüketiciler, ne için ödediklerini bilmediği dosya masraflarını geriye alabiliyor.Peki konut kredisi dosya masrafı iadesi için nereye başvurulur? diyorsanız işte yanıtı..


Konut kredisi dosya masrafının iadesi için ilk olarak bankaya konut kredisi dosya masrafı iadesi istemi içeren dilekçe gönderilmesi gerekiyor.


Eğer bankadan istenen geri dönüş alınamazsa Tüketici Hakem Heyetine dilekçe gönderiliyor.2015 yılı İl Tüketici Hakem Heyetleri için 3.300 TL, İlçe Tüketici Hakem Heyetleri için 2.200 TL  altında bulunan uyuşmazlıklarda Tüketici Sorunları Hakem Heyetine başvurulması zorunlu oluyor..Bu heyetin vereceği karar tarafları bağlıyor. Taraflar bu karara karşı 15 gün içinde Tüketici Mahkemesine itiraz edebiliyor.


2015 yılı için değeri 3.300 TL'nin üzerindeki uyuşmazlıklarda ise Tüketici Mahkemesine başvurulması gerekiyor.

Konut kredisi dosya masrafı geri alma dilekçesi!

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com