08 / 05 / 2024

Konut kredisi dosya masrafı iadesi için gerekli evraklar!

Konut kredisi dosya masrafı iadesi için gerekli evraklar!

Konut kredisi dosya masrafı ödeyen kişiler ödedikleri masrafları geri alınabiliyor. Peki konut kredisi dosya masrafı iadesi için gerekli evraklar nelerdir?


Konut kredisi dosya masrafı iadesi için gerekli evraklar!

Mesken sahibi olmak için bankalardan kredi kullanan tüketiciler, kendilerinden ne için istendiği belirtilmeden kesilen dosya masraflarının tarafında geri verilmesini isteyebiliyor. 

Yargıtay Kararlarına göre, bankaların ne için aldıklarını açıklayamadığı ve gerekli olmadan alınan dosya masraflarını iade etmeleri gerekiyor.Peki konut kredisi dosya masrafı iadesi için gerekli evraklar nelerdir?

Konut kredisi dosya masrafı iadesi için gerekli evraklar, bankadan bir dilekçe ile talep edilen ödeme dökümanları oluyor.Başka bir belgeye ihtiyaç duyulmuyor.

Kredi kuruluşlarının konut kredisi kullanan tüketicilerden farklı isimler altında dosya masrafı ve komisyon talep etmesine karşın Tüketici Dernekleri girişimleri doğrultusunda Yargıtay, bu konuyu değerlendirerek 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanunun 10/B maddesinde bankaların talep ettiği masrafların ne olduğunun açık şekilde belirtilmesi gerektiği yönünde karar alıyor. 

Ayrıca bugüne kadar alınan konut kredisi dosya masraflarının da iade edilmesi gerekiyor.Dosya masrafı konut kredisi geri almak için herhangi koşul bulunmuyor. 

Bu şekilde keyfi olarak komisyon ve dosya masrafı alındığını düşünen tüketiciler, kredi kullandığı kuruluştan hangi masrafı neden istediğini, miktarlarının kendisine kalem kalem bildirilmesini istiyor. Ayrıca bankaya yapılan ödemelerin dekontları doğrultusunda bir dilekçe ile ödenen masrafların geri ödenmesi mümkün oluyor.

Konut kredisi dosya masrafı geri alma dilekçesi!

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com