17 / 06 / 2024

Konut kredisi çekmek için neler gerekli?

Konut kredisi çekmek için neler gerekli?

Ev sahibi olmak isteyen kişiler bankaların konut kredilerinden faydalanabiliyor. Peki konut kredisi çekmek için neler gerekli? diyorsanız işte yanıtı...


Konut kredisi çekmek için neler gerekli?

Banka ve finans kuruluşlarının, taşınmaz ipoteği karşılığında konut sahibi olmak isteyenlere sunduğu kredi türü konut kredisi oluyor.Konut kredisi kullanmak isteyen kimseler gerekli belgeler ile birlikte bankaya başvuruda bulunabiliyor. 

Peki konut kredisi çekmek için neler gerekli? diyorsanız işte yanıtı...


Konut kredisi çekicek olan kimselerde aranan özellikler bankadan bankaya değişmek ile birlikte genel olarak aradıkları bazı ortak koşullar bulunuyor.


Konut kredisi için bakılan özellikler:

-Kişinin Kredi Özgeçmişi

-Kişinin Toplam Geliri

-Taşınmaz Malın Özellikleri


Kredi almak isteyen kimsenin kredi özgeçmişi kredi notuyla ölçülüyor. Kişinin daha önceden batık borcunun bulunmaması, karşılıksız çekinin olmaması, olan borç ve taksitlerini düzenli ödüyor olması ve halihazırda aşırı borç altında olmaması kredi notunun yüksek olmasını; kredisinin onaylanmasını sağlamış oluyor.


Kişinin aylık gelirinin de  taksit ödemelerini kolaylıkla yapabileceği düzeyde olması gerekiyor. Bankalar yeterli görmedikleri gelirler için kefil de isteyebiliyor.


Böylece krediye başka bir borçlu da eklenebiliyor. Kefillerin de borçlu gibi kredi sözleşmesinin bir nüshasını edinmesi gerekiyor. Oluşabilecek herhangi bir zararda kredi sözleşmesinde yazan maddeler belirleyici nitelikte oluyor.

Konut kredisi için başvuru nasıl yapılır?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com