01 / 05 / 2024

Konut kredisi almada yaş sınırı nedir?

Konut kredisi almada yaş sınırı nedir?

Konut satın almak için bankadan konut kredisi kullanmak isteyen kişilerin aranan koşullara sahip olması gerekiyor.Peki konut kredisi almada yaş sınırı nedir? İşte konut kredisi almada yaş sınırı..


Konut kredisi almada yaş sınırı nedir?

Kredi kuruluşları ve bankalarda sunulan düşük faizli ve uzun vadeli konut kredileri ile ev sahibi olunabiliyor. Konut kredisi almak için, kredi alınacak bankaya kimlik belgesi, ikametgah belgesi ve aylık gelir durumunu gösteren bir gelir belgesi ile birlikte satın alınacak evin tapu bilgilerini de vermek  yeterli oluyor. 


Konut kredisi için bazı bankalar, hem geçmiş kredi performansını  hem de kredi geçmişini  inceliyor. Geçmişte ödenmemiş kredi borcu nedeniyle hakkında takip kararı çıkan veya kredi geri ödeme performans kriteri olumsuz olan  kişiler ve özellikle bankalar tarafından kredi takip skorlaması başarısız olan kişiler konut kredisi çekemiyor. 


Aynı zamanda konut kredisinde yaş sınırı da bulunuyor.Peki konut kredisi almada yaş sınırı nedir?


23-65 yaşlar arasındaki, risk ve istihbaratında olumsuzluğu bulunmayan ve gelirini belgeleyen herkes konut kredisi alabiliyor.

Ancak kimi bankalar 18 yaşını dolduran kişilere de kredi verebiliyor. Buna göre konut kredisi kullanabilmek için maksimum yaş sınırı 65 oluyor. 


Konut kredisi kullanacak kişinin yaşı ve kredinin vadesi toplamı 70’i aşmaması şartı aranıyor. Buna göre, 65 yaşında bir kimsenin kullanabileceği kredinin vadesi maksimum 5 yıl oluyor.

Konut kredisi kimlere çıkmaz?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com