19 / 05 / 2024

Konut çevre temizlik vergisi ne kadar?

Konut çevre temizlik vergisi ne kadar?

Belediyelerin sunduğu çevre temizlik hizmeti için Çevre temizlik vergisi ödenmesi gerekiyor. Vergi ödemeleri konut ve dükkanlarda değişik şekilde tahsil ediliyor.Peki konut çevre temizlik vergisi ne kadar?


Konut çevre temizlik vergisi ne kadar?

Çevre temizlik vergisi, belediyenin sunduğu çevre ve temizlik hizmetlerinin karşılığı olarak konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için ödeniyor.


Çevre Temizlik Vergisinin mükellefleri, her ne şekilde olursa olsun konutları ve işyerlerini kullananlar oluyor.Çevre Temizlik Vergisi ilk .Taksit Mart-Nisan-Mayıs ayları içerisinde, ikinci Taksit Kasım ayı içerisinde olmak üzere yılda iki taksit halinde ödeniyor.


Çevre Temizlik Vergisi her yıl Maliye Bakanlığınca saptanan yeniden değerlendirme oranı kadar arttırılarak hesaplanıyor.Peki konut çevre temizlik vergisi ne kadar?


Konutlara ait çevre temizlik vergisi; su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp başına büyükşehir belediyelerinde 26 kuruş, diğer belediyelerde 20 kuruş olarak hesaplanıyor.


Çevre Temizlik Vergisinin ödeyebilmek için Çevre Temizlik Vergisi bildirimi formu doldurulması gerekiyor. Bildirim formu bir defaya mahsus olmak üzere dolduruluyor, sonraki işlemler ve değişiklikler Çevre Temizlik Vergisi mükellef sicil numarası ile takip ediliyor.


01.01.2004 tarihi itibariyle düzenli olarak şebeke suyu kullanan meskenlerde sarf edilen su tonu başına içinde tahsil ediliyor. 


İşyerleri, kuyu suyu kullanılan meskenler ve içerisindeki eşyası bulunup kullanıcı şahsı ve şahısları İl dışında ikamet eden mükelleflerimizin Çevre Temizlik Vergilerini ilgili bulunan Belediye Çevre Temizlik Vergi Servisine yatırmaları gerekiyor.

Çevre temizlik vergisi beyan formu!

Özge ÖZDEMİR/konuttimes.com