26 / 06 / 2024

Kiracı tahliye taahhütnamesi 2015!

Kiracı tahliye taahhütnamesi 2015!

Kiracının kiraladığı gayrimenkulü belli bir tarihte boşaltacağına dair imzaladığı belge kiracı tahliye taahhütnamesi olarak karşımıza çıkıyor.İşte kiracı tahliye taahhütnamesi 2015..


Kiracı tahliye taahhütnamesi 2015!

Kiralayan ile kiracı arasında imzalanan tahliye taahhütü, kiracının belli bir tarihte kiraladığı evi boşaltacağına dair imzalanan sözleşme olarak ifade ediliyor. 


Bu sözleşme kiralayanın isteğiyle kiracıya sunuluyor. Tahliye taahhütnamesi, sözleme dahilinde belirtilen taşınmazı boşaltma tarihi ve şartları kiracının da kabulü ile imzalanıyor. Burada esas olan kiracının özgür iradesiyle taahhütnameyi imzalaması oluyor.


Kiracı boşaltma taahhütnamesi yazılı bir şekilde, kira başlangıç tarihinden sonraki bir tarihte hazırlanması gerekiyor.Kanunen kontrat imza tarihinde alınan tahliye taahhüdü geçersiz sayılıyor. Zira kiracı mecburen - cebren, ihtiyaç sebebi ile kötü bir anında imzalamak zorunda kalmıştır deniyor. Kira sözleşmesi akdinden belirli bir süre sonra da mal sahibi kiracıdan tahliye taahhüdü istemekten imtina ediyor veya kiracı vermek istemiyor.


Kiracı tahliye taahhütnamesi kiracının belirtilen tarihte kiraladığı mülkü boşaltması esasına dayandığın için  kira tahliye taahhütnamesi tarihsiz imzalanmaması gerekiyor.


İmzalanan boş tarihli taahhütnameler daha sonra kiralayan tarafından keyfi bir şekilde doldurulabiliyor ve bir hak iddia edilemiyor. Kiracı tahliye taahhütnamesi noter tarafından da hazırlanabiliyor.


Kiracı, kiraladığı gayrimenkulü taahhütte belirtilen tarihte boşaltmazsa o tarihten itibaren 30 gün içinde icra takibi için mahkemeye başvurulabiliyor. Mahkemeye başvurmadan önce kiracıya ihtarname de çekilmesi gerekiyor.

Kiracı tahliye taahhütnamesi nasıl doldurulur?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com