15 / 05 / 2024

Kiracı tahliye taahhütnamesi nerede yapılır?

Kiracı tahliye taahhütnamesi nerede yapılır?

Tahliye taahhütnamesi,kiracının istenen sürede itirazsız kendiliğinden tahliye edeceğine ilişkin verdiği belge oluyor.Peki kiracı tahliye taahhütnamesi nerede yapılır? diyorsanız işte yanıtı...


Kiracı tahliye taahhütnamesi nerede yapılır?

Mesken kiralamalarında kiracı ilk kira yılından sonra çıkacağı tarih için tahliye taahhütnamesi imzalayabiliyor. Bu taahhütnameyi imzalayan kiracıların belirtilen tarihte taşınmazı boşaltmaları gerekiyor.


Tahliye taahhütnamesinin geçerli olabilmesi için; İlk kira yılı içerisinde verilmemiş olması gerekiyor. Taahhütnamenin yazılı bir şekilde olması gerekiyor.


Ayrıca özgür irade ile belirlenmiş bir tahliye tarihini içermesi gerekiyor.Buna karşın ilk kira yılı içinde hatta kira sözleşmesi yapılırken alınan tahliye taahhüdü geçersiz oluyor.


Tahliye taahhüdü veren ancak buna rağmen taşınmazı boşaltmayan kiracılar hakkında dava açılabiliyor. Dava açılabilmesi veya icra takibi yapılabilmesi için, taahhüt tarihinden 30 gün önce kiracıya ihtar çekilmiş olması gerekiyor. Peki kiracı tahliye taahhütnamesi nerede yapılır? diyorsanız işte yanıtı...


Kiracı tahliye taahhütnamesinin noterde düzenlenmesi gibi bir zorunluluk bulunmuyor. Ancak noterde yapılması halinde ileride çıkabilecek sorunlar karşısında ispat açısından büyük kolaylık sağlıyor. 

Kiracı tahliye taahhütnamesi nasıl doldurulur?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com