15 / 05 / 2024

Tahliye taahhütnamesi 2016 örneği!

 Tahliye taahhütnamesi 2016 örneği!

Konut ve işyeri kiralamalarında kiracı tahliye taahhütnamesi vererek kiraladığı taşınmazı boşaltacağı tarihi beyan edebiliyor. İşte tahliye taahhütnamesi 2016 örneği...


Tahliye taahhütnamesi 2016 örneği!

Tahliye taahhütnamesi, gayrimenkul kiralamalarında kiracı tarafından veriliyor. Bu taahhütname kiracının, kiraladığı gayrimenkulü belli bir tarihte boşaltacağına dair imzaladığı belge oluyor.

Tahliye taahhütnamesinin yasal olarak geçerli olabilmesi için bazı şartlara uygun olarak hazırlanması gerekiyor. Taahhütnamenin yazılı bir şekilde olması, ilk kira sözleşmesi yaparken verilmemiş olması ve özgür irade ile belirlenmiş bir tahliye tarihini içermesi gerekiyor.

Yukarıdaki özellikleri taşımayan ve kira sözleşmesi yapılırken alınan tahliye taahhüdü geçersiz oluyor.Tahliye taahhütnamesi 2016 örneği aşağıda yer alıyor:

Tahliye taahhütnamesi 2016 örneği...

TAAHHÜT EDEN(KİRACI)

ADI SOYADI     (ÜNVANI)    :

MAL SAHİBİ (KİRALAYAN)

ADI SOYADI                  :          

TAHLİYE EDİLECEK

MECURUN ADRESİ              :


TAHLİYE TARİHİ              :

Halen kiracı olarak kullanmakta olduğum yukarıda yazılı adresteki taşınmazı hiçbir ihtar ve ihbara gerek kalmadan kayıtsız ve şartsız olarak Türk Borçlar Kanunu gereğince boş ve sağlam olarak yukarıda belirtilen tarihte tahliye edeceğimi adı geçen mal sahibinin icrai takibata geçerek yapacağı bilumum masrafları ve tahliyeyi geciktirmemden dolayı uğrayacağı zarar ve ziyanları hiçbir ihtar, ihbar ve hükme gerek kalmadan derhal nakden ve peşinen ödeyeceğimi beyan kabul ve taahhüt ederim.

TAAHHÜT TARİHİ                     :

TAAHHÜT EDEN                      :

İMZASI                

Tahliye taahhüdü noter şartı var mı?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com