03 / 05 / 2024

Kira tespit davası avukatlık ücreti 2015!

 Kira tespit davası avukatlık ücreti 2015!

Kira bedelinin belirlenmesine ilişkin dava her zaman açılabiliyor ve hakimin bu konuya müdahalesi istenebiliyor.Peki,kira tespit davası avukatlık ücreti 2015 ne kadar?İşte kira tespit davası avukatlık ücreti..




Kira tespit davası avukatlık ücreti 2017!



Kira tespit davası avukatlık ücreti 2015!

Kanunen kiracı ve mal sahibi arasında yapılan kira anlaşmasında kira bedelinin tespit edilmesi için dava açılması istenebiliyor. Bir önceki kira yılında üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla kira sözleşmelerinde tarafların yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeline ilişkin anlaşma yapılabiliyor.


Bir yıldan daha uzun süreli kira sözleşmelerinde de bu kural uygulanıyor. Taraflarca bu konuda bir anlaşma yapılmamışsa, kira bedeli, bir önceki kira yılının üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla hâkim tarafından, kiralananın durumu göz önüne alınarak hakkaniyete göre belirleniyor.


Beş yıldan uzun süreli veya beş yıldan sonra yenilenen kira sözleşmelerinde ve bundan sonraki her beş yılın sonunda,tarafların anlaşma yapıp yapmadığına bakılmaksızın kira bedeli, hâkim tarafından üretici fiyat endeksindeki artış oranı, kiralananın durumu ve emsal kira bedelleri göz önünde tutularak  belirleniyor.


Kira tespit davası avukatlık ücreti 2015 ne kadar?


Kira tespit bedeli için açılan davalarda avukatlara ödenecek olan tutar her sene değişiklik gösterebiliyor.Avukatlık Ücret Tarifesi Kapsamında Kira tespit davasında avukata ödenecek tutar açıklanıyor.


Tebliğe göre tahliye davalarında bir yıllık kira bedeli tutarı, kira tespiti ve nafaka davalarında tespit olunan kira bedeli farkının veya hükmolunan nafakanın bir yıllık tutarı üzerinden Tarifenin üçüncü kısmı gereğince hesaplanacak miktarın tamamı, avukatlık ücreti olarak hükmolunur. 


Bu miktarlar, Tarifenin ikinci kısmının ikinci bölümünde davanın görüldüğü mahkemeye göre belirlenmiş bulunan ücretten az olamıyor.



Kira geliri kaç ayda bir ödenir?



Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com