19 / 04 / 2024

Kira kontratında damga vergisi 2015!

Kira kontratında damga vergisi 2015!

Kira kontratı için ödenecek damga vergisi, yıllık kira bedeli üzerinden damga vergisi oranlarının hesaplanması ile bulunuyor. İşte kira kontratında damga vergisi 2015...


Kira kontratında damga vergisi 2015!

Kira sözleşmesi olarakta bilinen kira kontratı, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme olarak karşımıza çıkıyor.


Kira kontratı, belirli ve belirli olmayan süreler için yapılabiliyor. Kararlaştırılan sürenin geçmesiyle herhangi bir bildirim olmadan sona erecek kira sözleşmesi belirli sürelidir; diğer kira sözleşmeleri belirli olmayan bir süre için yapılmış sayılır.


Gayrimenkul kiralamalarında imzalanan kira kontratı için damga vergisi ödenmesi gerekiyor.Kira kontratı için ödenecek damga vergisi, yıllık kira bedeli üzerinden damga vergisi oranlarının hesaplanması ile bulunuyor. Peki kira kontratı damga vergisi 2015 ne kadar?


30 Kasım 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Tebliğ gereğince kira mukavelenameleri için mukavele süresine göre kira bedeli üzerinden Binde 1,89 oranında harç ödemesinin yapılması gerekiyor.


Kefilli kira kontratında ise ayrıca binde 9,48 oranında harç ödemesi yapılıyor.

Kira kontratı nasıl yapılmalı?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com