26 / 04 / 2024

Kira kontratı avukatlık ücreti ne kadar?

Kira kontratı avukatlık ücreti ne kadar?

İşyeri ve mesken gibi taşınmaz malların kiralanması halinde taraflar arasında yapılan kira kontratında avukattan yardım alınıyorsa belirlenen miktarda ücret ödeniyor.Peki kira kontratı avukatlık ücreti ne kadar?


Kira kontratı avukatlık ücreti ne kadar?

Kiracılık esaslarının belirlendiği Borçlar Kanunu kapsamında, kira kontratı kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme oluyor.


Kira kontratı yazılı ve sözlü olarak iki şekilde yapılabilior.Yani kontratın yazılı olarak yapılma gibi bir zorunluluğu bulunmuyor. Ancak, yazılı kira kontratları ispat açısından daha faydalı oluyor.


Sözlü kira kontratı ise genellikle akrabalık ilişkisi bulunan, birbirlerini tanıyan kimseler arasında yaygın olarak yapılıyor.


Yazılı olarak yapılacak kira kontratını taraflar kendi aralarında imzalayabildiği gibi, noter huzurunda da imzalanabiliyor. Kontratın imzalanması durumunda iki halde de kira kontratı resmi bir evrak olma niteliğine sahip oluyor.


Kira kontratı bir avukat yardımı ile de hazırlanabiliyor. Bu hizmetten dolayı avukata belli oranlarda ödeme yapılması gerekiyor. Peki kira kontratı avukatlık ücreti ne kadar?


2015 yılı avukatlık ücret tarifesine göre, kira kontratı için alınacak ücret şu şekilde;


Kira kontratı avukatlık ücreti, "Dava ve Takiplerin Dışındaki Hukuki Yardımlarda Ödenecek Ücret" kapsamında yer alıyor.


"Kira kontratı ve benzeri - 400,00 TL"

Kira kontratında damga vergisi oranı 2015!

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com