19 / 05 / 2024

Kira geliri beyannamesi damga vergisi 2015!

 Kira geliri beyannamesi damga vergisi 2015!

Taşınmazlar için ödenmesi gereken kira gelir vergisinin beyanında bulunulması gerekiyor.Kira geliri için verilen beyannamenin damga vergisi de bulunuyor.Peki kira geliri beyannamesi damga vergisi ne kadar?İşte kira geliri beyannamesi damga vergisi 2015..


Kira geliri beyannamesi damga vergisi 2015!

Kira gelirleri beyannamelerin 1 Mart -25 Mart tarihleri arasında verilmesi gerekiyor.Beyannamelerin belirlenen zamanda eksiksiz doldurulması önemli oluyor.Aksi halde bazı cezalarla karşılaşılabiliyor.


Kira gelirleri için verilecek olan beyanname gayrimenkulün bulunduğu vergi dairesine verilebiliyor. Aynı zamanda önceden hazırlanmış beyanname sistemi ile online olarakta beyanname doldurulabiliyor.


Beyana tabi geliri sadece gayrimenkul sermaye iradından ibaret olan mükellefler, istemeleri halinde vergi dairesinden alacakları kullanıcı kodu,parola ve şifreyi kullanmak suretiyle yıllık gelir vergisi beyannamelerini elektronik ortamda doğrudan kendileri gönderebilecekleri gibi elektronik beyanname gönderme aracılık yetkisi almış meslek mensupları aracılığıyla da gönderebiliyor.Peki kira geliri beyannamesi damga vergisi ne kadar?


Damga vergisi kişiler veya kuruluşlar arası hukuki işlemlerin geçerliliğini belgeleyen kağıtlardan alınan vergi tanımlanıyor.Damga vergisinin mükellefi o kağıtları imzalayan kişiler oluyor. İmza atan taraflardan biri muaf veya resmi daire ise damga vergisinin mükellefi diğer kişi oluyor.Damga vergisine konu olan sözleşme kaç nüsha hazırlanırsa o kadar damga vergisi ödeniyor. İdareye sözleşmeyi ibraz eden damga vergisini ödemekle yükümlü oluyor. 


2015 yılı Damga Vergisi ücretlerine göre, yıllık gelir vergisi beyannameleri için 45,30 TL damga vergisi ödeniyor.

Kira beyannamesi internetten nasıl verilir?



Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com