04 / 05 / 2024

Kira gelir vergisi son ödeme tarihi!

 Kira gelir vergisi son ödeme tarihi!

Mesken veya işyerini kiraya veren mal sahipleri, elde ettikleri gelir için iki eşit taksit şeklinde kira gelir vergisi ödüyor.Peki kira gelir vergisi son ödeme günü ne zaman?İşte kira gelir vergisi son ödeme tarihi..


Kira gelir vergisi son ödeme tarihi!

Gayrimenkullerini kiraya veren mal sahipleri, elde ettikleri kira geliri için vergi ödemek ile mükellef oluyor. Gelir Vergisi Kanunu gereğince ödenmesi gereken kira gelir vergisi, senede iki eşit taksit şeklinde ödeniyor.


Vergi için istisna sınırı her sene yeniden belirleniyor. 2014 yılında elde edilen kira gelirleri için meskenlerde 3.300 TL; işyerinde ise 27.000 TL olarak belirlendi.Bu sınırın üstünde gelir elde edenler vergi öderken; bu sınırın altında yıllık kira geliri olanlar ise vergi ödemelerinden muaf oluyor.


Mükelleflerin öncelikle, kira beyannamesi vermesi gerekiyor. Kira beyannameleri vergi dairesinden veya internetten önceden hazırlanmış kira beyanname sistemi ile Mart ayında verildi.


Kira gelir vergisi 1. taksit ödemesi de 1 - 31 Mart tarihleri arasında yapıldı. .Peki kira gelir vergisi son ödeme günü ne zaman?


Verginin 2. taksit ödemeleri ise 1 Temmuz'da başladı. Verginin son ödeme tarihi 31 Temmuz oalrak belirleniyor.Vergi ödeyecek olan mükellefler vergilerini 31 Temmuz tarihine kadar vergilerinin ödemesi gerekiyor.


Kira Gelir Vergisi;Başkanlığın internet sitesi üzerinden anlaşmalı bankaların kredi kartları ile (Sadece GMSİ beyan edenler için),anlaşmalı bankaların internet bankacılığını kullanarak,anlaşmalı bankalardan ve tüm vergi dairelerinden yatırılabiliyor.

Online kira gelir vergisi ödeme!

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com