04 / 05 / 2024

Kira gelir vergisi son ödeme tarihi 31 Temmuz!

Kira gelir vergisi son ödeme tarihi 31 Temmuz!

Konut ve işyeri taşınmazların kiraya verilmesinde elde edilen kira geliri için ödenen kira gelir vergisi bir önceki sene içerisinde elde edilen gelirler için ödeniyor. 2015 yılı kira gelir vergisi son ödeme tarihi 31 Temmuz..


Kira gelir vergisi son ödeme tarihi 31 Temmuz!

Gayrimenkulünü kiraya veren konut ve işyeri sahiplerinin kira gelir vergisi ödemeleri gerekiyor. Gayrimenkul sermaye iradı oalrakta bilinen kira gelir vergisini belirlenen istisna bedelinden yüksek miktarda gelir elde edenler ödüyor.


Kira gelir vergisi bu yıl 1 Ocak-31 Aralık 2014 tarihleri arasında elde edilen gelirler için ödeniyor. Vergi elde edilen gelirin tespit edilen istisna bedelinden yüksek olması durumunda ödeniyor.  


Söz konusu istisna bedeli her sene yeniden belirleniyor. Ayrıca bu bedel konut ve işyerleri vergileri için ayrı ayrı tespit ediliyor. 


2014 yılı için mesken istisna bedeli 3.300 TL olarak belirlendi. Buna göre 3.300 TL'nin altında gelir elde edenler, vergi ödemesinden muaf tutuluyor. Bu istisna bedelini geçen kişilerin beyanname vererek, vergi ödemeleri gerekiyor.


1 Ocak-31 Aralık 2014 tarihleri arasında elde edilen dükkan kira gelirinin her bir ortağın hissesine düşen miktarının 267000 TL tutarı aşmaması durumunda, yine kişiler vergi ödemesinden muaf tutuluyor. Aynı şekilde bu istisna bedelini geçenlerin beyanname vererek, vergi ödemeleri gerekiyor.Peki kira gelir vergisi son ödeme tarihi ne zaman?


İki eşit taksit halinde ödenebilen kira gelir vergisinin 1.taksiti Mart ayında ödendi.2. taksiti ise en son 31 Temmuz'da ödenecek. Bu nedenle 2014 yılında edilen gelirler için ödenen kira gelir vergisi ödenmesi için son 9 gün bulunuyor.

Kira gelir vergisi nereden ödenir?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com