06 / 05 / 2024

Kira gelir vergisi ödemeleri için son 10 gün!

 Kira gelir vergisi ödemeleri için son 10 gün!

Kira gelir vergisi, Mart ve Temmuz ayları olmak üzere 2 eşit taksit halinde yatırılıyor. Buna göre, ikinci taksit sürecinde kira gelir vergisi ödemeleri için son 10 gün bulunuyor..


Kira gelir vergisi ödemeleri için son 10 gün!

Ev ve işyeri gibi kira geliri elde edenlerin vergi ödeme süresi devam ediyor.Kira gelir vergisi en son 31 Temmuz'da ödenecek. Bu nedenle kira gelir vergisi 2. taksit ödemeleri için son 10 gün bulunuyor.


Kira gelir vergisi, bir önceki sene içerisinde elde edilen kira gelirinin belirlenen istisna bedelinden yüksek olması halinde taşınmaz sahipleri tarafından ödenmesi gerekiyor.


Kira gelir vergisi bu yıl 1 Ocak-31 Aralık 2014 tarihleri arasında elde edilen gelirler için ödeniyor. Vergi elde edilen gelirin tespit edilen istisna bedelinden yüksek olması durumunda ödeniyor.


Söz konusu istisna tutarı her sene yeniden belirleniyor. Ayrıca bu bedel ev ve işyerleri vergileri için ayrı ayrı tespit ediliyor. Bu sene ödenecek kira gelir vergisi için istisna bedeli konutlarda 3.300 TL işyerlerinde 27.000 TL olarak belirlendi. Buna göre 3.300 TL'nin ve 27.000 TL'nin üstünde gelir elde edenler, vergi mükellefi oluyor.


Kira gelir vergisi ödemeler;

-Mükellefin bağlı bulunduğu vergi dairesi,

-Bağlı olunan vergi dairesindeki hesabın bildirilmesi şartıyla diğer vergi daireleri,

-Tahsile yetkili banka şubelerine yapılıyor.

Kimler kira gelir vergisinden muaf olur?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com