06 / 05 / 2024

Kira gelir vergisi için son 7 gün!

 Kira gelir vergisi için son 7 gün!

2014 yılında gayrimenkul kiralamalarından gelir elde eden mal sahiplerinin bu sene kira gelir vergisi ödemeleri gerekiyor. Kira gelir vergisi ödemeleri için son 7 gün bulunuyor..


Kira gelir vergisi için son 7 gün!

Kiraya verilerek gelir elde edilen ev ve dükkan için elde edilen kiranın belirlenen sınırın üstünde olması durumunda kira gelir vergisi ödeniyor.


Vergi ödemeleri bir önceki yıl içerisinde elde edilen gelirler için yapılıyor. Buna göre bu sene 1 Ocak-31 Aralık 2014 tarihleri arasında elde edilen kira geliri için vergi ödeniyor.


2014 yılı boyunca Mesken kiralamalarında 3.300 TL, işyeri kiralamalarında ise 27.000 TL'lik istisna sınırını aşan gayrimenkul sahiplerinin kira gelir vergisini ödemeleri gerekiyor.


Vergi ödemeleri için öncelikleri Mart ayında beyanname verildi.İki eşit taksit halinde ödenen kira gelir vergisinin ilk taksiti de Mart ayı içerisinde ödendi.Kira gelir vergisi ikinci taksit ödemeleri için son 7 gün bulunuyor.


Kira gelir vergisi için ödenecek tutar  www.gib.gov.tr adresindeki “Hesaplamalar” bölümünden yararlanarak öğrenilebiliyor: www.gib.gov.tr - Ana Sayfa - İnternet Vergi Dairesi - Hesaplamalar - GMSİ


Hesaplanan kira gelir vergisi;Mükellefin bağlı bulunduğu vergi dairesi, bağlı olunan vergi dairesindeki hesabın bildirilmesi şartıyla diğer vergi daireleri ve tahsile yetkili banka şubelerine ödenebiliyor.

Kira vergisi vermemenin cezası nedir?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com