04 / 05 / 2024

Kira gelir vergisi beyannamesi damga vergisi 2015!

 Kira gelir vergisi beyannamesi damga vergisi 2015!

Damga vergisine tabi olan kağıtlar arasında kira gelir vergisi beyannamesi de bulunuyor.Peki kira gelir vergisi beyannamesi damga vergisi 2015 ne kadar?İşte kira gelir vergisi beyannamesi damga vergisi 2015..


Kira gelir vergisi beyannamesi damga vergisi 2015!

Kira Geliri Elde Edenler İçin Beyanname Düzenleme Rehberi 2015'te gelirlere uygulanacak vergi tarifesi başlığı altında Mart ayında ödenecek kira gelir vergilerine ilişkin açıklamalara yer veriliyor.


Gelir Vergisi Kanununa göre 2014 yılında elde edilen kira gelirleri için 2015 yılında beyanname vermesi ve vergi ödemesinin yapılması gerekiyor.Mükelleflerin, 1 Ocak 2014 – 31 Aralık 2014 dönemine ait beyana tabi gayrimenkul sermaye iradı gelirleri için 1 - 25 MART 2015 tarihleri arasında beyannamelerini vermeleri gerekiyor.


Beyanname verme süresi son günü resmi tatil gününe geliyorsa, tatilden sonraki ilk iş gününün tatil saatine kadar beyanname verilebiliyor.Beyanname; normal posta ile veya özel dağıtım şirketleri aracılığıyla gönderilirse, vergi dairesine ulaştığı tarihte, taahhütlü posta ile gönderilmiş ise zarfın üzerindeki postaya veriliş tarihinde verilmiş sayılır. 


Önceden Hazırlanmış Kira Beyanname Sisteminde ise kira beyannamesi elektronik ortamda onaylandığı anda beyanname verilmiş sayılıyor.Beyanname, mükellefin bağlı olduğu vergi dairesine veriliyor. Mükellefler normal olarak ikametgâhlarının bulunduğu yerin vergi dairesine bağlı oluyor.Peki kira gelir vergisi beyannamesi damga vergisi 2015 ne kadar?


Kira gelir vergisi beyannameleri için de damga vergisi ödeniyor. 

2015 yılı Damga Vergisi ücretlerine göre, yıllık gelir vergisi beyannameleri için 45,30 TL damga vergisi ödeniyor.

Kira geliri vergisi beyan edilmezse ne olur?



Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com