02 / 05 / 2024

Kira gelir vergisi 2.taksit hangi ayda ödenir?

 Kira gelir vergisi 2.taksit hangi ayda ödenir?

Taşınmazını kiraya veren kimseler, elde ettikleri gelir için vergi ödemek ile yükümlü oluyor. Vergi iki taksit halinde ödenebiliyor. Peki, kira gelir vergisi 2.taksit hangi ayda ödenir? İşte kira gelir vergisi 2.taksit ödemesi..


Kira gelir vergisi 2.taksit hangi ayda ödenir?

Gelir Vergisi Kanunu gereğince gayrimenkullerini kiraya veren kimselerin, elde ettikleri gelir için vergi ödemesi gerekiyor.Bu vergi kira gelir vergisi olarak karşımıza çıkıyor. Gayrimenkul sermaye iradı olarakta bilinen vergisi kira geliri elde eden herkes ödemiyor.

Vergiyi sadece belirlenen istisna bedelinden yüksek gelir elde edenler ödüyor.Vergi için istisna bedeli her sene işyeri ve meskenlerde ayrı ayrı belirleniyor.2014 yılında meskenlerde 3.300 TL, işyerlerinse ise 27.000 TL'den yüksek geliri olanların 2015 yılında beyanname vermeleri ve ardından vergi borcunu ödemeleri gerekiyor.

Ödemeler beyan verilerek yapılıyor. Beyanlar Mart ayı içerisinde veriliyor. İlk taksitler de en son Mart ayının sonuna kadar ödenebiliyor.Peki, kira gelir vergisi 2.taksit hangi ayda ödenir?

İki eşit taksit halinde ödenebilen verginin ikinci taksiti ise 1 - 31 Temmuz 2015 tarihleri arasında yapılıyor. Buna göre kira gelir vergisi 2.taksit ödemesi için son 5 gün bulunuyor.

Söz konusu vergi;mükellefin bağlı bulunduğu vergi dairesine;bağlı olunan vergi dairesindeki hesabın bildirilmesi şartıyla diğer vergi dairelerine ve tahsile yetkili banka şubelerine ödenebiliyor.

Kira vergisi hangi bankalara ödeniyor?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com