28 / 03 / 2024

Kira gelir beyanı en son ne zaman verilir 2017?

Kira gelir beyanı en son ne zaman verilir 2017?

Kira gelir vergisini ev ve işyeri istisna sınırından yüksek gelir elde eden kimseler beyan vererek ödüyor. Peki Kira gelir beyanı en son ne zaman verilir 2017? diyorsanız işte yanıtı...


Taşınmaz malların kira gelirleri, vergiye tabi tutuluyor. Kira gelir vergisini ev ve işyeri kira istisna sınırından yüksek gelir elde eden kimseler ödüyor.


Bu vergi beyana dayalı bir vergi olup, mükelleflerin öncelikle gelirlerini beyan etmeleri gerekiyor. Konut kiralamaları için 2017 kira geliri vergisi istisna tutarı 3 bin 800 TL oldu. 


Binaların işyeri (stopajlı) olarak kiraya verilmesi halinde ise istisna sınırı 2017 yılı için 30 bin TL olarak belirlendi.Buna göre 2016 yılı içerisinde bu bedelin üstünde gelir elde eden kimselerin beyanname vererek vergilerini ödemeleri gerekiyor.


Kira beyan verme dönemi 1 Mart'ta başladı. Kira beyannamesi son günü 31 Mart olup, beyannamelerin bu tarihe kadar verilmesi gerekiyor. Beyannameler vergi dairesinden verilebildiği gibi internet üzerinden hazır beyanname sistemi ile de verilebiliyor.


Kira gelir vergisi beyannamesi vergi dairesine gidilerek verilebiliyor. İsteyenler vergi beyanını internet üzerinden hazır beyanname sistemi ile de verebiliyor.


Beyanname; kayıtsız (adi) posta ile gönderilmiş veya özel dağıtım şirketleri tarafından getirilmiş ise vergi dairesi evrak kayıt tarihinde, kayıtlı posta (Taahhütlü, Acele Posta Servisi, Kurye vb.) ile gönderilmiş ise zarfın üzerine PTT tarafından tatbik edilen kabul tarihinde verilmiş sayılıyor. Hazır Beyan Sisteminde ise kira beyannamesi elektronik ortamda onaylandığı anda beyanname verilmiş oluyor. 



Kira gelir vergisi hesaplama örnekleri 2017!

 



Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com