17 / 05 / 2024

Kira beyannamesi internet üzerinden nasıl verilir?

 Kira beyannamesi internet üzerinden nasıl verilir?

Kira gelir vergisi ödemekle yükümlü kişilerin vergi borcunu ödeyebilmeleri için öncelikle beyanname vermeleri gerekiyor. Bu beyannameler, internet üzerinden de verilebiliyor.Peki kira beyannamesi internet üzerinden nasıl verilir?


Kira beyannamesi internet üzerinden nasıl verilir?

Beyana tabi geliri sadece gayrimenkul sermaye iradından ibaret olan mükelleflerden; Bir takvim yılı içinde elde ettiği konut kira geliri istisna tutarını aşanlar, İşyeri kira gelirleri üzerinden vergi kesintisi yapılanlardan, kira gelirlerinin brüt tutarı beyanname verme sınırını aşanlar yıllık beyanname vermek ile yükümlü oluyor.


İstisna tutarları:

-Meskenlerde: 2014 yılı için 3.300 TL 

-İşyerinde: 2014 yılı için 27.000 TL 


İstisna tutarını aşan kişilerin vermesi gereken kira gelir vergisi beyannamesi 1 Mart - 25 Mart tarihleri arasında verilebiliyor. Mükellefler normal olarak ikametgâhlarının bulunduğu yerin vergi dairesine bağlı olup; Beyanname, mükellefin bağlı olduğu vergi dairesine veriliyor.Kira beyannamesi internet üzerinden de verilebiliyor.Peki kira beyannamesi internet üzerinden nasıl verilir?


Önceden Hazırlanmış Kira Beyanname Sisteminde ile kira beyannamesi elektronik ortamda onaylandığı anda beyanname verilmiş sayılıyor. Önceden hazırlanmış kira beyanname sistemine aşağıda yer alan bilgiler doğrultusunda giriş yapılabiliyor:


-“Kullanıcı Girişi” menüsünden kullanıcı kodu, parola ve şifre ile, 


-“TC Kimlik Numarası” menüsünden sistemin sizden isteyeceği güvenlik bilgileri ile, 


-Mavi kart sahibiyseniz “Mavi Kart Bilgileri ile Giriş” menüsünden sistemin sizden isteyeceği güvenlik bilgileri ile, 


-Yabancı Kimlik Numarasına sahibiyseniz “Yabancı Kimlik No ile Giriş” menüsünden sistemin sizden isteyeceği güvenlik bilgileri ile, giriş yapılabiliyor.

Kira beyanında bulunmamanın cezası!


Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com