01 / 05 / 2024

Kira beyannamesi için son 4 gün!

Kira beyannamesi için son 4 gün!

Evini kiraya vererek kira geliri elde eden taşınmaz sahipleri, beyanname vererek kira gelir vergisi ödemekle mükellef oluyor.31 Mart tarihine kadar verilmesi gereken kira beyannamesi için son 4 gün bulunuyor..


Kira beyannamesi için son 4 gün!

Beyana tabi geliri sadece gayrimenkul sermaye iradından ibaret olan mükelleflerden; Bir takvim yılı içinde elde ettiği konut kira geliri, istisna tutarını aşanlar, İşyeri kira gelirleri üzerinden vergi kesintisi yapılanlardan, kira gelirlerinin brüt tutarı beyanname verme sınırını aşanlar yıllık beyanname vermek ile yükümlü oluyor.


2015 istisna tutarları:

-Meskenlerde:  3.300 TL 

-İşyerinde:      27.000 TL olarak belirleniyor.Bu istisna bedelinin üstünde kira geliri elde edenlerin öncelikle beyanname vererek kira gelir vergilerini ödemeleri gerekiyor. 


Kira gelir vergisi beyannamesi 1 Mart - 31 Mart tarihleri arasında verilebiliyor.Buna göre beyanname vermekle yükümlü olan kişilerin kira beyannamesi vermeleri için son 4 günü bulunuyor.


Beyanname; normal posta ile veya özel dağıtım şirketleri aracılığıyla gönderilirse, vergi dairesine ulaştığı tarihte, taahhütlü posta ile gönderilmiş ise zarfın üzerindeki postaya veriliş tarihinde verilmiş sayılıyor. 


Ayrıca, Önceden Hazırlanmış Kira Beyanname Sisteminde ise kira beyannamesi elektronik ortamda onaylandığı anda beyanname verilmiş sayılıyor.


Kira gelir vergisi beyannamesi formu için Gelir İdaresi Başkanlığı'nın resmi web sayfasına giriş yapabiliyor. " http://www.gib.gov.tr/index.php?id=274 "

Kira beyannamesi nasıl doldurulur 2015!


Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com