03 / 05 / 2024

Kira beyanı için son gün bugün!

Kira beyanı için son gün bugün!

2014 yılında kira geliri elde eden taşınmaz sahiplerinin 2015 yılında beyanname verip vergi ödemesini yapması gerekiyor.31 Mart tarihine kadar verilmesi gereken kira beyanı için son gün bugün..


Kira beyanı için son gün bugün!

2015 yıllık gelir vergisi beyanname verme süresi uzatıldı!

Gelir Vergisi Kanununda belirtilen mal ve hakların kiraya verilmesi karşılığında elde edilen gelirler “gayrimenkul sermaye iradı” olarak vergiye tabi oluyor.

Vergi için istisna bedelinden yüksek kira geliri elde edenler beyanda bulunuyor. İstisnadan düşük geliri olanlar ise vergi ödemelerinden ve beyan vermekten muaf tutuluyor.

1 Ocak - 31 Aralık 2014 tarihleri arasında elde edilen kira gelirleri için meskenlerde istisna bedeli 3.300 TL olarak, işyerlerinde ise 27.000 TL olarak belirlendi.

Kira gelir vergisi mükelleflerinin beyannamelerini 25 Mart'a kadar vermeleri gerekiyordu. Ancak 23 Mart'ta yapılan açıklama ile 31 Mart'a kadar uzatımıştı.Beyanname süresi bugün itibari ile bitiyor.Hala beyanname vermemiş olanların akşam mesai bitimine kadar beyanlarını vermeleri gerekiyor. 

Beyannameler, vergi dairesinden verilebildiği gibi, internet üzerinden önceden hazırlanmış kira beyannamesi ile de verilebiliyor.

Sisteme;

- İnternet Vergi Dairesi şifresi kullanılarak, (şifre yoksa, herhangi bir vergi dairesine kimlikle başvurularak ücretsiz olarak alınabilir.) veya

- Kişiye özel hazırlanmış güvenlik soruları cevaplanarak giriş yapılabiliyor.

Kira Gelir Vergisi;

-Başkanlığın internet sitesi üzerinden anlaşmalı bankaların kredi kartları ile (Sadece GMSİ beyan edenler için),

-Anlaşmalı bankaların internet bankacılığını kullanarak,

-Anlaşmalı bankalardan,

-Tüm vergi dairelerinden ödenebiliyor.

Kira beyannamesi damga vergisi oranı!

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com