29 / 03 / 2024

2016 kira gelir vergisi beyanı için son 3 gün!

 2016 kira gelir vergisi beyanı için son 3 gün!

Beyana tabi geliri sadece gayrimenkul sermaye iradından ibaret olan mükelleflerin, elde ettikleri gelir için beyan vermeleri gerekiyor. 2016 kira gelir vergisi beyanı için son 3 gün bulunuyor...


2016 kira gelir vergisi beyanı için son 3 gün!

Beyana tabi geliri sadece gayrimenkul sermaye iradından ibaret olan mükelleflerin, elde ettikleri gelir eğer istisna haddini aşıyorsa öncelikle beyan verilmesi isteniyor.


Aile bireylerinin her birinin sahip oldukları mal ve haklardan elde ettikleri kira gelirleri için kendi adlarına ayrı ayrı beyanname vermeleri zorunlu oluyor.


Beyanname, geliri elde eden aile bireyi adına düzenlenerek imzalanıyor. Küçük ve kısıtlıların mükellef olması durumunda bunlar adına verilecek olan yıllık gelir vergisi beyannamesi veli, vasi veya kayyum tarafından imzalanıyor.


Mal ve haklara hisseli olarak sahip olunması halinde, her ortağın sadece kendi hissesine karşılık gelen kira gelirlerini beyan etmesi gerekiyor. Kira gelir vergisi beyannamesi en son gün 25 Mart 2016 olarak belirlendi. 2016 kira gelir vergisi beyanı için son 3 gün bulunuyor...


1 Ocak - 31 Aralık 2015 tarihleri arasında elde edilen kira gelirleri için verilecek beyanlar vergi dairesinde doldurulabildiği gibi, internetten de verilebiliyor.


Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan Önceden hazırlanmış kira beyanname sistemi ile bilgilerini giren vatandaşlar online bir şekilde beyanda bulunabiliyor.


Onaylayıp gönderilen beyannamede herhangi bir hata yapılması durumunda, bu hatayı düzeltme beyanı ile düzelterek tekrar sistem üzerinden gönderilebiliyor.

Kira vergisi ödemesi alan bankalar!

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com