20 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm kredisi için gerekli evraklar nelerdir?

 Kentsel dönüşüm kredisi için gerekli evraklar nelerdir?

Kentsel dönüşüm adı altında yıkılacak olan yapılar için devlet kredi desteği veriyor.Söz konusu kredisi için başvuru yapılması gerekiyor. Peki kentsel dönüşüm kredisi için gerekli evraklar nelerdir?


Kentsel dönüşüm kredisi için gerekli evraklar nelerdir?

Kentsel dönüşüm kapsamında yıkılacak olan yapılar için kredi veriliyor.Kentsel dönüşüm kredisinden almak için söz konusu yapıya riskli alan tespitinin yapılmış olması gerekiyor.


Risk raporunun Bakanlık tarafından onaylanması halinde; Bakanlık ile anlaşmalı Bankalardan Kentsel Dönüşüm Kredisi kullanımı için başvuruda bulunulabiliyor.


Özel hesaptan kentsel dönüşüm kredisi kullanmak isteyenlere bulundukları yerin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine başvurulması gerekiyor.Kentsel dönüşüm kredisi için bazı evrakların temin edilmesi gerekiyor.Bu evraklar;


*Mülk Sahibi Tapu Fotokopisi

*Mülk Sahibi Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

*Tapu Müd. alınmış kaşeli imzalı Bağımsız Bölüm Listesi ( TAKYİDAT Belgesi)dir.


Talep edilmesi halinde, Bakanlıkça belirlenen miktarların altında da kredi açılabiliyor.Kentsel dönüşüm kanunu kapsamında, bir hak sahibine, kullandırılacak finansmanda en fazla 100.000 TL'ye kadar konut yenileme finansmanında yıllık %4, işyeri finansmanında yıllık %3 kar oranı desteği sağlanıyor.


Bir hak sahibi, toplamda 500.000 TL'ye kadar kentsel dönüşüm kapsamında kredi hakkından faydalanabiliyor. Bir adet konut /iş yeri için bu 100.000 TL, güçlendirme kredilerinde ise 50.000 TL olarak sınırlandırılıyor.


Kentsel dönüşüm kredisi hangi bankalar verir?


Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com