28 / 03 / 2024

Kentsel dönüşüm kredisi hangi bankalar verir?

Kentsel dönüşüm kredisi hangi bankalar verir?

Kentsel Dönüşüm Kanunu kapsamında kredi kullanacak kişilere, konut yapım kredisi ve işyeri yapım kredisi seçenekleri sunuluyor.Peki kentsel dönüşüm kredisi hangi bankalar verir?İşte kentsel dönüşüm kredisi veren bankalar..


Kentsel dönüşüm kredisi hangi bankalar verir?

Ekonomik ömrünü tamamlayan yada yıkılma riski taşıyan yapılar için kentsel dönüşüm kararı alınabiliyor.Bina sahipleri yapılarını güçlendirmek adı altında özel destek kredisi alabiliyor.


Riskli yapı tespiti yapıldıktan sonra alınan raporla,Kentsel dönüşüm kredisinde yararlanmak için müteahhit seçimi yapıldıktan sonra kentsel dönüşüm kredisi veren anlaşmalı bankalara başvuru yapılması gerekiyor. 


Müteahhit söz konusu blokeli olarak hesabına geçen krediyi , paranın hepsini kullanamıyor. Müteahhidin yaptığı inşaat inceleniyor ve işin tutarı ne kadar ise banka da o kadar kredi veriyor.


Kentsel dönüşüm kredisi hangi bankalar verir?


6306 sayılı "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun" kapsamında hak sahiplerince bankalardan kullanılacak kredilerde sağlanacak faiz desteğine ilişkin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile protokol imzalayan Bankalar aşağıda yer alıyor:


Kentsel dönüşüm kredisi bankaları:

Türkiye Finans Bank

Türkiye İş Bankası

DenizBank

Akbank

Halkbank

VakıfBank

YapıKredi

Bank Asya

Garanti Bankası

Şekerbank

AlBaraka

Kuveyt Türk

Ziraat Bankası

FinansBank

ING Bank

A Bank

TEB



Kentsel dönüşüm kredisi alma şartları!



Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com