17 / 05 / 2024

Kentsel dönüşüm kira yardımı sorgulama!

 Kentsel dönüşüm kira yardımı sorgulama!

Kentsel dönüşüm kapsamında kira yardımı başvurusu yapıp hala ödeme alamayanlar için kira yardımı sorgulama sayfası bulunuyor.İşte kentsel dönüşüm kira yardımı sorgulama..


Kentsel dönüşüm kira yardımı sorgulama!

Kentsel dönüşümle yaşanılan kentteki sorunlu alanların belirlenip, sağlıklı ve de yaşanılabilir hale getirilmesi amacı ile yeniden yapma veya sağlıklı hale getirmek için uygulama yapılması anlamını taşıyor.Bununla birlikte taşınmazları yıkılan vatandaşlar için de birtakım finansal destekler bulunuyor.


Kentsel dönüşüm kapsamında faiz desteği,kira yardımı gibi devlet tarafından verilen destekler bulunuyor.Anlaşma yolu ile evden çıkan vatandaşlara Bakanlıkça kararlaştırılacak aylık kira yardımı yapılabiliyor.


Kira yardım süresi 18 ayı geçemiyor.Aylık kira bedeli, her yıl Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yayımlanan Tüketici Fiyatları Endeksi oranında güncelleniyor.Yapılacak kira yardımının ilk beş aya kadar olan kısmı, taşınma masrafları da dikkate alınarak peşin olarak ödenebiliyor.


Uygulama alanında, riskli alan veya rezerv alanı belirlenmesine ilişkin karar ve tapu belgesine istinaden ilgili kuruma,

Uygulama alanı dışındaki riskli yapılarda, riskli yapı tespitine ilişkin rapor ve tapu belgesine istinaden Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğe yapılıyorr.Peki kentsel dönüşüm kira yardımı nasıl sorgulanır?


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından açılan, kentsel dönüşüm kapsamında kira yardımı başvurusu yapıp hala ödeme alamayanlar için kira yardımı sorgulama sayfası bulunuyor. Kira yardımı alamayanlar, bu arama sayfasında eksik evrak bilgilerini öğrenebiliyor.


Kentsel dönüşüm kira yardımı sorgulamada gereken bilgiler:

T.C. Kimlik No

Seri No / Cüzdan No

Kiracılara kaç ay ve ne kadar kira yardımı yapılacak? 

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com