19 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm kira yardımı 2015!

 Kentsel dönüşüm kira yardımı 2015!

Kentsel dönüşüm kapsamında devlet, evini tahliye eden taşınmaz sahiplerine ve bazı şartlar dahilinde kiracılara kira yardımında bulunuyor.Peki kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar?İşte kentsel dönüşüm kira yardımı 2015..


Kentsel dönüşüm kira yardımı 2015!

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli alanlardaki riskli yapılar yıkılıyor.Kentsel dönüşüm çalışmalarından faydalanarak evini yıktıran vatandaşlara devlet kira yardımı yaparak destek sağlıyor.


Söz konusu kira yardımı Bakanlıkça kararlaştırılacak aylık kira yardımı ile yapılabiliyor.Kira yardımı başvuruları il Müdürlüklerine yapılıyor ve il Müdürlüğü talebi Bakanlığa iletiyor.


Kira yardımı başvurusunda istenen bazı belgeler bulunuyor.Malik Başvurusu İçin:Ek-1 Başvuru Formu (Kurumda Verilecek),nüfus Cüzdanı Aslı ve Fotokopisi,konut veya işyerinin bağımsız bölümünü gösterir tapu belgesi aslı ve fotokopisi,taşınmaza ait güncel tapu kaydı (yetkili birim amiri tarafından imzalanmış ve mühürlü),adrese dayalı nüfus kayıt örneği aslı (Nüfus Müdürlüğünden alınacak, ıslak imzalı olmalı),kamu bankalarına ait (IBAN) Numarasını gösteren hesap cüzdanı fotokopisi (Mümkün olması halinde Ziraat Bankası ve Halkbankası, vadesiz hesap) isteniyor.  


Yapılarda kiracı veya sınırlı aynî hak sahibi olarak ikamet edenlere veya işyeri işletenlere, Bakanlıkça belirlenecek oranda defaten kira yardımı yapılabiliyor. 


Kentsel dönüşüm kira yardımı 2015 ne kadar?

Söz konusu kira yardımının ilk beş aya kadar olan kısmı, taşınma masrafları da dikkate alınarak peşin olarak ödenebiliyordu. Fakat, kentsel dönüşüm kira yardımındaki 5 aylık toplu ödemeden 2015'te vazgeçiliyor.


Aynı zamanda kira yardımı ödemelerinde riskli yapıda ikamet şartı da getiriliyor. Malik, kiracı ve sınırlı ayni hak sahiplerinden sadece bu şartı sağlayanlara ödeme yapılıyor.


2014 yılı için 680 TL olan kira yardımı miktarı 735 TL oldu. Ocak 2015 itibariyle kentsel dönüşüm kira yardımı, aydan aya ödenmeye başladı.


Kentsel dönüşüme nasıl itiraz edilir?



Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com