05 / 05 / 2024

Kentsel dönüşüm kira yardımı 2015 gerekli evraklar!

Kentsel dönüşüm kira yardımı 2015 gerekli evraklar!

Devlet, kentsel dönüşüme giren binalarda yaşayan vatandaşlara, talep etmeleri halinde belirlenen oranlarda kira yardımı yapıyor. Peki kentsel dönüşüm kira yardımı için istenen evraklar nelerdir? İşte kentsel dönüşüm kira yardımı 2015 gerekli evraklar..


Kentsel dönüşüm kira yardımı 2015 gerekli evraklar!

Kentsel dönüşümle evi riskli olarak tespit edilen ve yıkılan maliklere ve kiracılara devlet bazı destekler sunuyor. Kentsel dönüşümde devlet yardımları arasında kira yardımı da yer alıyor.


Kanunen anlaşma ile tahliye edilen uygulama alanındaki yapılar ile uygulama alanı dışındaki riskli binaların maliklerine tahliye tarihinden itibaren ev ve işyerlerinin teslim tarihine veya ilgili kurumca belirlenecek tarihe kadar, mümkün olması hâlinde geçici ev veya işyeri tahsisi, mümkün olmaması hâlinde ise, Bakanlıkça kararlaştırılacak aylık kira yardımı yapılabiliyor. 


Hak sahiplerinin; kira yardımı için bulundukları ildeki Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne başvuru yapmaları gerekiyor. Peki kentsel dönüşüm kira yardımı için istenen evraklar nelerdir?


Kentsel dönüşüm kira yardımından yararlanmak isteyen kişilerin bir dilekçe ve gerekli evraklar ile kira yardımına başvuruda bulunabiliyor. 


Kentsel dönüşüm kira yardımı 2015 gerekli evraklar..

1- Nüfus cüzdanı fotokopisi 

2- Konut veya işyerinin tapu senedi 

3- Riskli bina tespit raporu inceleme formu 

4- Tahliye ettiğime dair yeni adresimi gösterir adrese dayalı nüfus kayıt örneği 

Kentsel dönüşüm kira yardımı için dilekçe örneği!

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com